Perjantaina järjestetty yleisurheilun Mikkeli Games on herättänyt paljon keskustelua. Paikalla oli suomalaisen keihäänheiton eliitti, kuten Oliver Helander ja Toni Kuusela.

Se tarkoitti sitä, että keihästähdet eivät kilpailleet aiemmin viikolla Lappeenrannan Motonet GP:ssä. Itse Mikkelin keihäskisan voitti yllätysnimi Taneli Juutinen hienolla 82,85 metrin kaarella.

Ylen Pekka Holopainen kertoi aiemmin, että SUL koki tulleensa huijatuksi, kun Mikkeli Games päätti viedä kovat keihästähdet kisaansa.

Mukana oli myös sirkustemppuja. Keihäslegenda Tero Pitkämäki kävi heittämässä avausheiton ennen Mikkelin kisaa.

Iltalehden asiantuntija Arto Bryggare ei voinut ymmärtää, miksi Mikkelissä päätettiin järjestää ”hölynpölyn kisat”.

– Tämä oli viimeinen kerta ihan varmasti. Tässä tapauksessa kilpailuorganisaatio huijasi Suomen Urheiluliittoa, ja huijaamisella on aina lyhyt tie. Toivon, että Mikkelissä järjestetään hyviä kilpailuja, mutta avoimesti. Ei hämärästi ja virityksistä kertomatta, tylytti Bryggare Iltalehdelle.

– Mitä Mikkelissä tehtiin, oli törkeä veto. En usko, että yksikään pitkäaikaisesti yleisurheilua tukeva haluaa olla tällaisessa mukana. Ja urheilijat olivat varmasti tietoisia setin taustoista. Olen hyvin pettynyt.

Tästä Iltalehden juttu.