Kalle Rovanperä järisytti maanantaina rallimaailmaa kertomalla, että hän ajaa vain puolikkaan kauden Toyotalla kaudella 2024. Asia on kiinnostanut ympäri myös muita kuskeja. Hyundaille siirtyvä Ott Tänak kommentoi aihetta DirtFish-sivustolle.

– Jos jotain tällaista tapahtuu, kertoo se, että lajista puuttuu jotain, jos nuori mestari ei halua ajaa täyttä kautta on jokin pahasti vialla. Toivottavasti tämä avaa FIA:n (kansainvälinen autoliitto) ja promoottorin silmät, paalutti Tänak

– Tämä ei muuta kuitenkaan meidän lähestymistapaamme. Ihan sama ketkä kilpailevat, on meidän tehtävä oma työmme, linjasi virolainen.

Hyundain toinen tähtikuski Thierry Neuville myönsi, että Rovanperän poissaolo toisi loven.

– Ott on edelleen mukana ja ehdottomasti vahvin nimi siinä tapauksessa. Haluan kuitenkin taistella kaikkia kuskeja vastaan. En nauti vain yhtä kuskia vastaan kilpailemisesta.

– Nautinto on taistelu kaikkia muita vastaan. On nautinto innostaa ihmisiä ympärillä, huoltoparkissa ja antaa heille show. Tämä viikonloppu (Japanissa) oli mitä mainioin esimerkki. Oli paljon katsojia, mutta ei kilpailun suhteen erikoista show’ta. Juuri se puutuu rallista juuri nyt. Yksikin puuttuva kuski on ongelma.

Rovanperä aikoo ajaa täyden kauden jälleen vuonna 2025.