Camilla Richardsson oli vahvassa vireessä Valencian maratonilla sunnuntaina. Richardsson kellotti mahtavan ajan 2.24.38 ja murskasi Suomen ennätyksen. Aiempi Suomen ennätys oli Alisa Vainion 2.27.26.

Richardssonin oma ennätys ennen Valencian maratonia oli 2.30.45. Sen hän paineli Valenciassa toissa vuonna.

– Juoksu meni erittäin hyvin alusta loppuun. Missään vaiheessa ei ollut mitään ongelmia, Richardsson kommentoi SUL:n tiedotteella.

– Harjoituksetkin olivat menneet hyvin, mutta se ei vielä takaa, että kisa menee hyvin. Tiesimme molemmat Jukan (Keskisalo, valmentaja) kanssa, että olen hyvässä kunnossa ja nyt olen ylpeä meistä molemmista.

– Huomasin jo ensimmäisen 5 kilometrin jälkeen, että nyt tulee aika hyvä juoksu. Tavoite oli juosta puolimatkaan tunnissa ja 13 minuutissa. Siinä oli sitten pieni paniikki, kun en ole niin tottunut maratonjuoksija, että onko vauhti liian kovaa, Richardsson muisteli.

– Vauhti pysyi kuitenkin tasaisena loppuun asti ja juoksu tuntui hyvältä, niin kuin maratonilla pitää. Silloin tulee hyvä aika. Minulla oli myös hyvä letka miehiä, joiden kanssa juoksin. Siinä oli yksi mies, jonka tavoite oli alittaa 2.25, joka juoksi alusta loppuun minun kanssani.

Valencian ajallaan Richardsson alitti Pariisin olympiamaratonin tulosrajan, joka on 2.26.50. Hän oli seitsemänneksi nopein eurooppalaisjuoksija Valenciassa.

Toinen suomalaisjuoksija Nina Chydenius keskeytti. Hän harmitteli kohtaloaan Instagramissa.

– Päätin pitkän kauteni keskeytykseen. En olisi halunnut tämän päättyvän näin. Laitoin kaiken peliin tällä kaudella. Saavutin päätavoitteeni (MM-kisat), mutta uskoin pystyväni tänään hyvään tulokseen. En tiedä, miten pääsen yli tästä epäonnistumisesta, mutta kyllä sen teen. Kuten aina, tilitti Chydenius.

Päivitys tästä.