Tour de Ski tuli sunnuntaina päätökseen Alpe Cermisin nousussa, jossa myös Kerttu Niskanen onnistui mainiosti. Kisan ratkaisuvaiheet herättivät myös paljon kritiikkiä formaattia kohtaan.

Tour de Skin päätöskisaan lähdetään nykyään yhteislähtönä. Entisessä takaa-ajoformaatissa pystyi päättelemään helposti Tourin kokonaistilanteen.

Nyt tilanne oli jälleen haastavampi. Fanien ja asiantuntijoiden piti laskea eroja kilpakumppanien välillä Tour de Skin kokonaistilanteen suhteen.

Kansainvälisessä lähetyksessä pyöri toki järjestäjien reaaliaikainen kello, joka esitti Tourin kokonaistilanteen. Se ei kuitenkaan ole tarkka. Selostaja Per Forsberg kävi asiasta kuumana Viaplayn lähetyksessä Ruotsissa.

Forsberg toisteli useaan otteeseen, että ruudulla näkyvät aikaerot eivät pidä paikkaansa. Hän pöyristeli näkemäänsä.

– Televisiossa näytettävän pitää olla totta. Muuten ei ole järkeä julkaista sitä. Erittäin outoa, hämmästeli Forsberg Expressenin mukaan.

– On sanottava ääneen, että se ei ole totta. Unohtaa se, koska se ei ole totta. Tilanne hämmentää vain katsojia.

Ruotsalaishiihtäjä Moa Ilar jakoi Forsbergin tuskan.

– Näimme sen myös miesten kisassa. Kun virtuaalinen ajanotto ei toimi, on hyödytöntä hiihtää yhteislähtönä. Tätä pitäisi todella miettiä tarkkaan, päivitteli nainen Expressenille.