Moniottelija Enni Virjonen on tehnyt hurjan tempun Tampereen Pirkkahallissa. Hän rikkoi 17-vuotiaiden tyttöjen SE-tuloksen viisiottelussa. Se kirjataan 4 287.

Hän rikkoi Saga Vannisen neljän vuoden takaisen ”lyömättömän” Suomen ennätyksen 64 pisteellä. Virjonen jäi vain 84 pistettä ikäluokan maailmanennätyksestä, joka on Espanjan Maria Vicenten nimissä.

– En ole sairastanut yhtään koko talvena ja tiesin odottaa hyvää tulosta. Kokonaisuuteen olen ihan hyvin tyytyväinen, mutta pikkuisen 800 metrin juoksu harmittaa, Virjonen arvioi SUL:n tiedotteella.

– Neljä ekaa lajia onnistuivat hyvin, mutta 800 metrille lähdin varmaan liian hiljaa, kun muitakaan siinä ei oikein lähtenyt vetämään. Viimeinen 300 metrin kierros ei ollut mitenkään hidas, jatkoi Virjonen.

Virjonen paineli 60 metrin aitajuoksussa ennätystään sivuavan ajan 8,33. Korkeudessa hän paransi ennätystään seitsemän senttiä tulokseen 177, ja hän voitti kolmannen lajin kuulantyönnön lähes kolmen metrin erolla muihin tuloksella 15,16. Pituushypyssä Virjonen hyppäsi 570 ja oli 800 metrillä kolmas ajalla 2.32,66.

LUE MYÖS