Hiihdon maailmancup-viikonloppu Sveitsin Gomsissa pääsi vauhtiin 4×5 kilometrin sekaviestillä. Suomen ykkösjoukkue (Lauri Vuorinen, Kerttu Niskanen, Perttu Hyvärinen ja Krista Pärmäkoski) taisteli neljänneksi.

Voiton vei Ruotsin ykkösjoukkue ennen Ruotsin kakkosjoukkuetta ja Norjan ykkösjoukkuetta. Pärmäkoski päihitti loppusuoralla Norjan kakkosen ankkurin Maria Hartz Mellingin. Voittajalle Suomi hävisi lähes 35 sekuntia.

– Ihan ookoo veto. En pysynyt keulaporukan mukana. Johtuiko se kunnosta vai oliko suksi vähän heikko, niin sitä varmasti pohditaan illan mittaan. Viimeisessä mäessä ajattelin, että kyllä vielä Norjan kakkosen yritän ottaa kiinni ja kiriä ohi. Siinä onnistuin, niin ihan tyytyväinen olen loppuvetooni. Pahaltahan se tuntuu kun ollaan korkealla, mutta niin sen kuuluukin tuntua, kommentoi Pärmäkoski Hiihtoliiton tiedotteella.

Suomen kannalta kohtalokkaat hetket nähtiin toisella osuudella. Kärjen kiinni ottanut Kerttu Niskanen ei pysynyt Ruotsin ykköstykin Frida Karlssonin kyydissä perinteisellä.

Viaplayn asiantuntija Sami Jauhojärvi teki harvinaisen selväksi sen, mitä oikein tapahtui.

– Kyllä nyt suoraan sanottuna harmittaa, että Niskanen ei ole niin hyvä laskija kuin Frida Karlsson. Kolme-neljä sekuntia jäi tuossa alamäessä laskutaidolla. Kyllä siinä saa kiskottaa ylämäeen, että sen saa kiinni, latasi ”Musti”, kun Karlsson meni menojaan.

Olympiavoittajaa harmitti myös Niskasen touhu vaihdossa.

– En ymmärrä, miksei Niskanen voinut vasemmalla kädellä laittaa Hyväristä matkaan. Piti kiertää tuohon Hyvärisen vasemmalle puolelle ja yrittää oikealta vaihtaa, heitti Jauhojärvi.

Suomen kakkosjoukkue (Markus Vuorela, Johanna Matintalo, Arsi Ruuskanen ja Jasmi Joensuu) oli viestin yhdeksäs. Se hävisi voittajalle reilut kaksi minuuttia.

LUE MYÖS