Suomen hiihtäjät olivat tiistaina lähellä todellista jättipottia Canmoren perinteisen hiihtotavan maailmancupin sprinteissä. Peräti kolme suomalaista selvitti tiensä finaaliin.

Kerttu Niskanen oli lopulta naisten finaalin neljäs. Miehissä Lauri Vuorinen oli neljäs ja Joni Mäki viides. Niilo Moilanen taisteli myös välieriin saakka ja oli 11:s. Muista suomalaisista Johanna Matintalo oli 14:s, Anne Kyllönen 15:s, Jasmi Joensuu 22:s ja Perttu Hyvärinen 32:s.

Naisten kilpailun voitti Ruotsin Linn Svahn. Miesten ykkönen oli Norjan Johannes Kläbo.

– Todella onnistunut päivä – kolme urheilijaa finaalissa ja neljä välierissä. Lisäksi muutama vielä aika lähellä välieräpaikkaa. Urheilijoilta, huollolta ja koko joukkueelta hyvä onnistuminen. Kerttu otti hyvällä vauhdinjaolla ykköspaikan puolivälierästä ja jatkoi hyvää vauhdinpitoa välierässä sekä finaalissa, mikä toi neljännen sijan. Todella hyvä suoritus Kertulta tänään.

– Miesten finalisteista Jonilta löytyi vauhtia ja loppukiriä, mutta varsinki taktisesti fiksua hiihtämistä. Laurilla meinasi käydä moka puolivälierävaiheessa, mutta kiri oli siinä kohtaa todella kova ja pystyi vielä viimeiseltä paikalta nousemaan toiseksi. Myös Niilolta hieno veto ja ensimmäistä kertaa välierävaiheessa tällä kaudella. Etenkin miesten puolella pystyttiin tänään myös auttamaan toisiamme, joka oli hieno nähdä, kehui valmentaja Ville Oksanen Hiihtoliiton tiedotteella.

Niskanen oli itse intoa täynnä kisan jälkeen. Hän kommentoi menoaan Viaplayn haastattelussa.

– Lämmittää mieltä. En ajatellut ennen kisaa, että pystyisin hiihtämään finaalissa. Tämä oli hyvä päivä. Kun mennään korkealle, niin tällainen hitaampi hiihtäjäkin vertyy päivän aikana, Niskanen fiilisteli Viaplaylle.

Seuraavaksi kilpaillaan USA:n Minneapolisissa, jossa on vuorossa vapaan hiihtotavan sprintit ja vapaan 10 kilometrin kilpailu. Niskanen ei ladannut erityisiä odotuksia viikonlopulle.

– Todettiin Heidi Wengin kanssa, että olemme vanhoja ja hitaita. Puistokisoissa meillä ei kuulemma ole tulossa tulosta, mutta lähdetään yrittämään, naureskeli Niskanen.

LUE MYÖS