Nathalie Blomqvist ja Lotta Kemppinen juoksivat molemmat neljänneksi lauantaina Tukholmassa Ruotsin GP-kilpailuissa lauantaina. Blomqvist juoksi 1500 metriä 4.11,38, ja Kemppinen paineli 60 metrillä omaa talven kotimaista kärkiaikaansa 7,34.

Samuli Samuelsson koki sen sijaan kovia Tukholmassa. Hän oli jo jäädä alkueriin, mutta pääsi protestin myötä vetämään erikseen 60 metrin kisan varsinaisen alkuerän jälkeen. Samuelsson voitti tuon juoksun ajalla 6,71.

– Olisin halunnut olla mukana hyvävauhtisessa finaalissa. Nyt jäi harmittamaan, että tämä meni näin lähettäjän virheen takia, Samuelsson sanoi.

– Kaksi kilpailijaa nyki valmiit-asennossa siinä minun vasemmalla puolellani. Pidin selvänä, että meidät kutsutaan ylös. Itse nousin ylös, mutta kisa ammuttiin liikkeelle. Lähettäjät myönsivät tehneensä virheen siinä, että meitä ei nostettu ylös, Samuelsson kertaili.

– Vaikka virhe oli lähettäjän, kilpailun järjestäjä sanoi, että aikataulu on niin tiukka, ettei ole aikaa antaa minun juosta alkuerää uudelleen. Minä tein virallisen protestin ja niin teki myös Viktor Thor, ja sitten meille järjestettiin juoksu, mutta vasta varsinaisen kisan jälkeen. Siihen tuli vielä kolmas juoksija mukaan. Tällaista ei ole minulle ennen käynyt, avautui Samuelsson SUL:n tiedotteella.

SE-mies avautui samasta aiheesta myös Instagram Storiesissa.

– Olen itse tottunut viimeisen 15 vuoden aika siihen, että jos lähdössä tulee nykimisiä, lähettäjä pyytää juoksijat ylös ja lähtö uusitaan. Nyt kun lähettäjä ampuikin, mielessäni oli vain se, että lähtö uusitaan. No kuinkas kävikään… lähettäjät myönsivät virheensä, mutta se oli liian myöhäistä ja jäin ulos finaalista.

LUE MYÖS