Maastohiihdon maailmancup jatkui sunnuntaina Yhdysvaltojen Minneapolisissa 10 kilometrin väliaikalähtökilpailuilla vapaalla hiihtotavalla.

USA:n Gus Schumacher voitti sensaatiomaisesti miesten kisan. Lauri Vuorinen (28:s) oli kisan paras suomalainen. Joni Mäki oli kilpailun 31:s, Perttu Hyvärinen 33:s, Remi Lindholm 41:s ja Niilo Moilanen 58:s.

Remi Lindholm on erikoistunut vapaan normaalimatkoihin. Sitä ei olisi uskonut, kun katsoo Pohjois-Amerikan-kiertueen tuloslistoja. Mies oli pettynyt Viaplayn haastattelussa.

– Aika raskas. Joo, se oli semmoinen. Ei se hyvä ollut, kommentoi Lindholm hiihtoaan.

– Mistä luulet sen johtuvan? tiedusteli Viaplayn toimittaja Suvi Hakkarainen.

– Nyt en ole parhaimmassa kunnossa. Ei kulje hirveän hyvin.

– Ihan kiva, että se on ohi. On se ihan mukavaa ollut Peran (Perttu Hyvärinen) kanssa kämppiksenä pari viikkoa. On hyviä hetkiä tässä reissussa, vaikka kisat ovat menneet päin pers*ttä, selvitti Lindholm.

Viaplayn asiantuntija Sami Jauhojärvi laittoi miesten kisat pakettiin suomalaisten osalta. Lindholm sai karun tuomion.

– Kaksijakoisesti onnistui joukkue. Oikeastaan kaikilta muilta tuli omalla yhdellä päämatkalla onnistuminen paitsi Remi Lindholmilta. Hän tuossa totesikin, että ei vain kulje niin ei kulje. Ei sitä yhdessä yössä sormia napsauttamalla saa kulkemaan.

– Vuorinen neljäs Canmoren sprintissä ja Mäki viides. Pikkuista mokaa vaille välieräpaikka vapaankin sprintissä Joni Mäelle. Hyvärinen onnistui yhdessä kisassa hiihtämään kymmenenneksi, mutta sitten pertsalla totaalifloppi ja keskeytys. Täällä sitten lievä epäonnistuminen normaalimatkalla, niin sillä lailla kaksijakoiset tulokset Pohjois-Amerikassa.

LUE MYÖS