Norjan sprinttihiihtäjä Kristine Stavås Skistad on joutunut ruotsalaisfanien hampaisiin toiminnallaan.

Skistad voitti viikonloppuna vapaan hiihtotavan sprintin Kanadan Canmoren maailmancupissa. Hän lähetti maaliviivan ylitettyään lentosuukot taakse jääneille ruotsalaistähdille.

Norjalaistähti palasi asiaan vielä myöhemmin Instagramissa. Hän julkaisi kuvan tapahtuneesta. Seurauksena oli melkoinen paskamyrsky. Naiselle sateli asiallista kritiikkiä, mutta myös todella ala-arvoista tekstiä.

– Mahtava hiihtäjä ja sprintteri.. mutta se mitä teet on naurettavaa ja kuvottavaa. Olet surkea häviäjä ja vielä huonompi voittaja. Saisit hävetä itseäsi, vuodatti eräs.

Joillakin ylittyi sitten raja reippaasti. Skistadia haukuttiin esimerkiksi ”hu*raksi” ja ”kusi*ääksi”. Tässä vaiheessa myös monet ruotsalaiset hämmästyivät.

– Luoja, kuinka moni nolaa meitä ruotsalaisia noloilla kommenteillaan. Meidän täytyy kestää pieni lentosuukko sekoamatta täysin, päivitteli eräs.

Tiistaina oli vuorossa perinteisen hiihtotavan sprinttikisa. Skistad oli siinä aseeton Linn Svahnia vastaan. Ruotsalaistähti oli täysin ylivoimainen ennen kakkoseksi tullut norjalaista.

Svahn lähetti voiton kunniaksi lentosuukot taivaalle. Svahn kommentoi asiaa Expressenille.

– Pientä sirkusta. En ole se, joka tykkää lyödä vyön alle.

Skistad taas arveli Svahnin ”imitoineen” häntä ja myönsi olleensa ”paska” tiistain kisassa.

LUE MYÖS