Wilma Murto on noussut viime vuosina seiväshypyn maailman parhaiden joukkoon. Taustalla on vaikuttanut pitkäaikainen valmentaja Jarno Koivunen.

Koivusesta tuli ensimmäisen kerran Murron henkilökohtainen valmentaja vuonna 2014. Murto kehittyi valtavasti ja teki vuonna 2016 nuorten ME-tuloksen 471.

Sitten alkoivat ikävät loukkaantumiset ja tulokset lähtivät laskuun. Kesällä 2018 Koivunen teki kovan ratkaisun. Hän ilmoitti heinäkuussa Murrolle jättävänsä pestinsä.

– Oli kova paikka sanoa Wilmalle, etten valmenna häntä enää. Tavoitteet ja toiminta eivät siinä kohtaa kohdanneet, enkä löytänyt keinoja muuttaa asiaa, Koivunen muisteli nyt Ylelle.

Murto kokeili sen jälkeen muita seiväsvalmentajia. Syksyllä 2019 hän otti kuitenkin jälleen yhteyttä Koivuseen ja pyysi miestä valmentajakseen.

– Tietenkin olin yllättynyt, kun hän soitti. Ensin jarruttelin, että mieti nyt tarkkaan. En heti luvannut, mutta olin halukas kuuntelemaan lisää, Koivunen kertasi Ylelle.

Kaksikko tapasi seuraavana päivänä kasvotusten, ja loppu on historiaa. Yhteistyö alkoi uudestaan, ja Murto on onnistunut sen jälkeen voittamaan esimerkiksi EM-kultaa ja MM-pronssia.

Tässä Ylen juttu.

LUE MYÖS