Salpausselän kisojen päätöspäivänä kilpailtiin vapaan hiihtotavat sprintit. Norjan Kristine Stavås Skistad voitti naisten kisan. Miesten kilpailun vei Norjan Johannes Kläbo.

Suomalaisista Jasmi Joensuu ja Joni Mäki kuudensiksi. Jasmin Kähärä nähtiin välierävaiheessa. Krista Pärmäkoski, Kerttu Niskanen, Tiia Olkkonen, Hilla Niemelä ja Katri Lylynperä jäivät ensimmäiseen erävaiheeseen naisissa. Miehissä saman kohtalon kokivat Verneri Poikonen, Verneri Suhonen, Emil Liekari ja Niilo Moilanen.

Kerttu Niskanen harmitteli Viaplayn haastattelussa omaa erävaiheen tekemistään.

– Tiukka taistelu. Vähän turhan lössissä oltiin. Ylämäkeen olisin halunnut hiihtää kovempaakin, mutta ei ollut oikein tilaa siellä. Liukkaalla suksella ajauduin sitten tuohon viimeiseen kaarteeseen ulos, kun en uskaltanut ottaa sisälinjaa, kun olisin muuten ajanut tyttöjä päin tai joutunut jarruttamaan, avasi Niskanen ja myönsi tehneensä väärän valinnan, joka kostautui.

– Ulos oli mentävä, ja se oli virhe. Takana oleva kolisteli päälle, ja kiersin liian kaukaa, harmitteli Niskanen.

– Pääasia oli tänään, että pääsin aika-ajosta jatkoon, mutta tietenkin olisi tuosta päivää halunnut jatkaa, vaikka olikin vapaan sprintti.

Maailmancupin kausi jatkuu ensi viikolla Holmenkollenilla. Siellä on luvassa 50 kilometriä perinteisellä.

– Sinne (Holmenkollenin 50 km) lähdetään jälleen hiihtämään palkintopallista. Kova kisa tulee olemaan. Toivotaan, että kaikki onnistuu.

LUE MYÖS