Wilma Murto jätti lauantaina kesken seiväshypyn MM-hallifinaalin. Murto ehti ylittää 455 kolmannellaan ja jätti sitten leikin kesken.

MM-kultaa nappasi Ison-Britannian Molly Caudery tuloksella 480. Uuden-Seelannin Eliza McCartney (480) otti hopeaa ja USA:n Katie Moon (475) pronssia.

Murto koki kipuja jo viime viikolla Ranskan Rouenissa. Hän lopetti tuolloin kisailun ylitettyään 480. Nyt tuo tulos olisi riittänyt siis MM-mitaliin.

– Se oli samaa tuntemusta, mitä oli viime viikolla. Läksin verkassa siitä, ettei satu mihinkään, mutta sitten kilpailussa hyppy hypyltä tuntui pahemmalta, Murto kertaili nyt SUL:n tiedotteella.

– Ajattelin, että tämä ei ole se päivä, kun ruvetaan venyttämään noita rajoja. Jos olisi ollut Pariisin olympialaiset, olisin ehkä harkinnut vielä vähän pidempään, mitä tehdään.

Murto teki selväksi, että hän ei oikein tässä vaiheessa ymmärrä tarkemmin ongelman laatua.

– En itsekkään tiedä tarkalleen, mikä siinä on. Tuolla nilkan huudeilla kipu on, mutta kerrotaan sitten kun tarkemmin tiedämme, mutta kesästä en ole huolissani. Tässä on niin paljon aikaa, Murto kertoi.

– Ikinä mitään kisaa ei ole helppo jättää kesken, eikä varsinkaan, jos arvokisamitaleita on jaossa. Nyt koen, että olen fyysisesti hyvässä kunnossa, mutta yritämme olla fiksuja. Kun menee tunti tai pari, olen ihan ylpeä tästä päätöksestä, Murto pohdiskeli.

LUE MYÖS