Suomalainen rallikuski Teemu Suninen nähtiin viikonloppuna hieman erilaisessa roolissa, kun hän esiintyi MTV:n asiantuntijana Safari-rallin yhteydessä.

Suninen keräsi faneilta kiitosta työstään. Hän nautti itsekin kokemuksesta, mutta myönsi myös Instagramissa kohdanneensa samat haasteet, jotka ovat hyvin tuttuja rallifaneille.

– Oli mahtavaa olla Kenian rallin asiantuntijana televisiossa viikonloppuna tämän mahtavan tiimin kanssa. Mutta kylläpä on vaikeaa selittää eri näkökohtia, kuten kisan kokonaistilanteen, supersunnuntain, power stagen pisteet… melkoista taistelua! Hattu pois päästä niille, jotka tekevät tätä jatkuvasti!

Suninen otti esille supersunnuntain tuoman muutoksen pistelaskuun. Thierry Neuville sai lopulta lähes yhtä kovan pistepotin kuin rallin voittanut Kalle Rovanperä.

– Miten voi selittää yksinkertaisella tavalla, että Thierryllä meni oikeasti todella hyvin, vaikka hänellä oli epäonnekas ralli ja hän jäi 10 minuuttia taakse? Thierry sai vain pisteen vähemmän kuin Kalle, joka dominoi koko rallia… Onnittelut rallin voittajalle ja kuskeille, jotka saivat hyviä pisteitä. Mitä sitten jokainen arvostaakaan?

Kuva tästä.

LUE MYÖS