Hiihtolegenda Riitta-Liisa Roponen paljasti viime viikolla saaneensa melko karun kirjeen kotiinsa.

– Muista jatkossa, että olet ex-hiihtäjä ja ethän vielä nuoremmilta kisapaikkoja. Miksi olit Ruotsin kisoissa mukana ja sijoitus ei ollut kummonen. Sinähän aiot lehtien mukaan valmentaa sitä Iida-tytärtäsi ja kilpailla SM-viesteissä (tytär ja äiti). Höpöhöpö, mene opiskelemaan ja hanki itsellesi oikea ammatti, ohjeisti kirjeen lähettänyt ”asiantuntija”, joka viittasi Roposen osallistumiseen Jällivaaran maailmancupin kisoissa.

Roponen on nyt tehnyt Instagramissa pitkän julkaisun, jossa hän on kertonut kaikesta siitä, mitä hiihto on hänelle antanut – ja mitä hän on antanut hiihdolle.

– 15-vuotias Ritu. Ensimmäinen Suomen mestaruus -kultamitali kaulassaan. Vähänpä hän tiesi tuolloin mihin kaikkiin upeisiin paikkoihin, elämyksiin ja seikkailuihin hiihto vielä veisi. Olen aina ollut tempperamenttinen ja sukset ovat lennelleet sinne sun tänne kun olen ollut pettynyt itseeni.
Hiihto on opettanut mm. niin toisen kuin itsenikin kunnioitusta. Työyhteisöstä missä jokainen haluaa onnistua ja olla paras, olen saanut elinikäisiä ystäviä, aloitti Roponen päivityksen.

– Tasan 30 vuotta myöhemmin saavutin ensimmäisen veteraanien SM-kullan, tytöt 45 -sarjassa. Ja olen siitä ylpeä! Hiihto on minulle paljon muutakin kuin kilpailut. Luonnossa saan rauhaa mielelle ja haluan pitää kunnostani huolta. Joskus lenkille lähtö on terapiaa, joskus halua laittaa itseni koville, jatkoi veteraani.

Roponen otti sitten esille kohtaamansa kritiikin. Hän paljasti kohtaavansa ikäviä väitteitä.

– Minulle on sanottu etten voi kutsua itseäni enää hiihtäjäksi, mutta totta h*lvetissä voin niin tehdä ! En ole ammatti- tai huippuhiihtäjä, mutta ei jokaisen hiihtoa harrastavan tarvikkaan tavoitella maailman parhautta. Riittää jos siitä nauttii. Saa nähdä mihin hiihto minut vielä vie, nyt valmentajana Ritun hiihtovalmennuksessa Huippumoodissa saan kannustaa muita nauttimaan ja/tai kehittymään hiihdon parissa.

– Vai onko tulevaisuus kenties toisessa ammatissani ravintola-alalla? Aika näyttää.. pohti Roponen lopuksi.

Roposelle tuli valtavasti tukea kommenttiosiossa. Hiihtäjä Rebecca Immonen oli paikalla nopeasti.

– Jos sä et oo hiihtäjä, niin kuka on!? hämmästeli Immonen.

Kuvat tästä.

LUE MYÖS