Hiihtoliiton taloudelliset haasteet aiheuttavat omat ongelmansa Suomen hiihtomaajoukkueelle, joka valmistautuu MM-kisakauteen. Yle on kertonut verkkosivuillaan viime aikojen käänteistä.

Iivo Niskanen myönsi Ylelle, että hän on näillä näkymin jäämässä jälleen pois maajoukkueen vahvuudesta kisakauden ulkopuolella. Päävalmentaja Teemu Pasanen kommentoi tulevaa leiritysohjelmaa Ylelle.

– Leirityskausi voi olla jonkinlainen kompromissikin, koska tärkeintä on tietenkin varmistaa kilpailukauden rahoitus. Runkosuunnitelma on tehty ja urheilijoille kerrottu, vaikka liitosta emme ole vielä saaneet budjettia. Suunnitelma on taloudellisten realiteettien mukainen, koska varmasti rahaa ei ole enemmän käytössä kuin vuosi sitten.

Yksi A-maajoukkueeseen menossa oleva hiihtotähti paljasti Ylelle nimettömästi, että tiedot harjoituskauden ohjelmasta ovat olleet ”pettymys” hiihtäjille. Esimerkiksi elokuun korkean paikan leiri olisi jäämässä kokonaan pois ohjelmasta.

Val Senalesin leiri vaihtuisi puolestaan Ramsauhun, joka sijaitsee alempana. Maajoukkueessa jatkava Perttu Hyvärinen myönsi Ylelle, että hän laittaa omaa rahaa palamaan.

– Maksan kaksi korkean paikan leiriä itse: toisen Livignossa ja toisen Davosissa, selvitti mies Ylelle.

Tästä Ylen juttu.

LUE MYÖS