Moni suomalainen yleisurheilija kilpaili sunnuntaina Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Malmössä. Pelipaikalla oli myös Annimari Korte.

Entinen SE-nainen aloitti kautensa 100 metrin aidoissa. Korte paineli alkuerässä tuulituloksen 13,34.

Kun finaali alkoi, ei Kortetta enää näkynyt lähtöviivalla. Nainen oli päättänyt jättää finaalin väliin.

– Olin 16 päivää kuumeessa, johon ei syytä löytynyt. En selvästi ollut toipunut siitä kunnolla kun en meinannut jaksaa juosta alkuerääkään kunnolla maaliin, Korte selvitti SUL:n tiedotteella.

Suomalaisista Sonja Stång sijoittui naisten pika-aitojen viidenneksi ajalla 13,78.

Nina Chydenius voitti puolestaan naisten 5 000 metrin kisan Malmössä. Hän kellotti ajan 16.00,99.

– Hain voittoa. Ennen kilpailua toivoin vielä 15.30:n alitusta, mutta meillä ei ollutkaan jänistä, vaikka odotin sitä, Chydenius sanoi SUL:n tiedotteella.

– Viime vuonna olin kolmas ja nyt olen tosi tyytyväinen kultaan. Kilpailu oli nyt tosi erityyppinen ja oli vaikea päivä, mutta tein mielestäni järkeviä ratkaisuja. Juoksussa oli piikkarien päälle astumista ja muutenkin oli sekaista.

Jessica Kähärä oli vaikeissa tuulioloissa kolmiloikan viides tuloksella 12,95.

– Kaksi vikaa hyppyä oli sinnepäin. Niissä olisi ollut tarpeet sinne kolmentoista ja puolen metrin pintaan, mutta menivät pari senttiä yli, Kähärä harmitteli kautensa avannut Kähärä SUL:n tiedotteella.

– Kyllä se hyppy oli sieltä tulossa, mutta ne pari ensimmäistä kierrosta menivät vastatuulen puskemiseksi, eikä siitä tullut yhtään mitään. Minä elän vauhdilla ja kun tulee vastatuuli, se vie minulta vauhtia niin paljon pois.

LUE MYÖS