Rooman EM-kisoissa loistavasti onnistunut Nina Chydenius on jatkanut vahvaa kauttaan.

Chydenius ihastutti Rooman 10 000 metrin kisan kahdeksannella sijalla. Nyt nainen paineli Norjassa Norjassa Boysen Memorial -kisassa uuden ennätyksensä 5 000 metrillä.

Hän paineli neljänneksi komealla ajalla 15.26,81. Chydenius rikkoi ennätyksensä yli puolella minuutilla.

– Juoksussa oli 15.15:sta ja 15.30:n loppuaikoihin tähtäävät kaksi valojänistä. Läksin ensimmäiseen porukkaan. Ajattelin, että parempi niin kuin jäädä roikkumaan kahden porukan väliin. Vauhti sitten kyllä rauhoittui, kun ykkösryhmää vetänyt juoksija keskeytti.

– Minulla oli vahva loppu. Viimeiset kolme kierrosta olivat pirteämpiä kuin keskikierrokset ja siitä olen iloinen. Muutenkin olen tyytyväinen, että tuli ennätys ja jäi sellainen tunne, että olisin pystynyt nappaamaan tuosta vielä sekunteja, jos alkuvauhti olisi ollut rauhallisempi, kirjoitti Chydenius SUL:n tiedotteella.

LUE MYÖS