Nathalie Blomqvist tarjosi EM-kisojen avauspäivän suurimman suomalaissensaation. Hän juoksi upeasti viidenneksi naisten 5 000 metrin kisassa ajalla 14.44,72.

Blomqvist rikkoi samalla yli kymmenellä sekunnilla Annemari Sandellin 28 vuotta vanhan Suomen ennätyksen. Hän alitti samalla Pariisin olympialaisten tulosrajan.

– Alkuvauhti tuntui hitaalta, kuten etukäteen ajattelinkin juoksun toteutuvan, mutta kiihtyi sitten kovaa loppuun asti, arvioi Blomqvist SUL:n tiedotteella.

23-vuotias Blomqvist kilpaili vasta neljättä kertaa 5 000 metrillä. Se laittaa myös naisen vahvan esityksen perspektiiviin.

– Seurasin vain porukkaa enkä miettinyt aikaa, ehkä on parasta juosta sillä tavalla. Annoin kaikkeni, ja tällä kertaa se riitti tähän. Tyytyväinen olen, kova porukka oli vastassa.

– Olen ollut yllättynyt tähän kauteen, kova työ palkintaan. Uskon, että pystyn parantamaan vielä paljonkin ja tämä on vasta alkua, kertoi Blomqvist.

Blomqvistin juoksua seurasi jännittyneenä myös naisen rakas Mustafa Muuse, joka on myös kovan luokan juoksija. Muuse ylisti kultaansa estoitta.

– Uskon, että tässä on tulossa meille todella kova juoksija. On puhuttu kultaisesta 70-luvusta, niin tästä on tulossa Nathalien 2020-luku, Muuse pamautti Ylelle.

Tästä Ylen juttu.

LUE MYÖS