Juoksija Nina Chydeniukselta ei odotettu suuria ihmeitä Rooman EM-kisoissa. Nainen järjesti kuitenkin upean jymypaukun, kun hän juoksi kahdeksanneksi 10 000 metrin kisassa.

Chydenius oli hirmuvedossa, sillä hän paineli 10 kilometriä aikaan 32.16,85. Kokenut juoksija rikkoi ennätyksensä yli puolella minuutilla.

– Se oli minulle ihan unelmakisa, ihan täydellinen, Chydenius fiilisteli SUL:n tiedotteella.

Chydeniuksella oli isoja vaikeuksia ennen Rooman kisoja. Hän sairastui kisaa edeltäneellä viikolla, mutta antibioottikuuri ja aviomiehen ohjeet auttoivat.

– Mieheni sanoi minulle, että kyllä sä ehdit. Sitten hän ehdotti minulle mitä teen. Sanoin, että se kuulostaa hyvältä. Se ei tuntunut hyvältä, mutta sitten kroppa alkoi toimia. Kilpailuun valmistava treeni, joka oli eilen, oli eka treeni, jossa tuntui, että nyt homma alkaa toimia, Chydenius sanoi..

– Minä ajattelin, että nyt vaan juoksen, ja jos on huono päivä, alan taistelemaan 4 kilometrin jälkeen, Chydenius sanoi.

Chydenius oli ihmeissään siitä, mitä kello näytti. Hän ei ollut uskoa, mitä tuli tehtyä.

– Sekään ei ollut pahaa juoksua, pääsin koko ajan vaan kovempaa ja joku sanoi, että viimeinen kilometri oli 3.02. Ajattelin, ettei minun pitäisi jaksaa juosta sitä vauhtia. Ihan täydellinen kisa.

– Ne sanoivat, että monesko olen. Sanoin, että jos olen 30:n joukossa, se on hyvä. Ja jos 20:n joukossa, se on tosi hyvin. Ehkä Top10? Ei, siihen en pysty.

LUE MYÖS