Paul Scarborough heräsi yksi aamu todella huonovointisena. Scarborough luuli saaneensa katkarapusalaatista ruokamyrkytyksen mutta todellisuudessa britti oli hengenvaarassa.

Scarborough voinnin heikennettyä rajusti, hänet kiidätettiin sairaalaan. Sairaalassa oletettu ruokamyrkytys paljastui vakavaksi verenmyrkytykseksi. Lääkärit kehottivat omaisia varautumaan pahimpaan – Scarborough taisteli nyt hengestään.

Myrkytysoireet olivat pahimmillaan kolmen päivän ajan, jonka jälkeen Scarboroughin tila alkoi kohentua. Miehen toipumista pidettiin ihmeenä, sillä lääkärit kertoivat, että suurin osa ihmisistä kuolee 12 tunnin sisään saatuaan tulehduksen.

Lääkäreillä oli teoria siitä, mikä oli Paul Scarborough ihmeparantumisen taustalla. Kansainvälisissä kehonrakennuksen huippukilpailuissa mukana olleen Scarboroughin valtava lihasmassa esti tulehduksen etenemisen tämän kehossa.

– Lääkärit kertoivat minulle lihasmassani pelastaneen henkeni. Infektio ei kyennyt läpäisemään lihaksiani tarpeeksi nopeasti. Hankkimani voimat ovat lujittaneet kehoani siinä määrin, ettei se suostunut luovuttamaan tässä taistelussa, Scarborough kertoi brittimedia The Mirrorille.

Scarborough vietti sairaalan vuodelevossa 54 päivää, jolloin mies menetti peräti 14 kiloa painostaan.

– Olen käyttänyt vuosia lihasmassan kerryttämiseen ja menetin siitä suuren osan vain kahdeksassa viikossa, se hämmästyttää minua suuresti.