Virheettömän kierroksen pelannut Mikko Ilonen kohenteli tuntuvasti asemiaan golfin BMW Mastersissa. Hän löi Lake Malaren Golf Clubilla meneillään olevan kilpailun toisella kierroksella tuloksen 66, ja nousi kokonaistilanteeseen kahdeksan alle.

Se riittää kisan puolivälissä jaettuun kahdeksanteen tilaan.

Euroopan kiertueen finaalisarjaan kuuluvan turnauksen johtoon nousi Belgian Nicolas Colsaerts (-14), jota Ilonen on kuusi lyöntiä jäljessä.

Päivän tulostaso oli loistava, sillä 20:n joukossa olevista vain yksi pelaaja löi perjantaina seiskalla alkavan tuloksen.

Toisella reiällä päivän ensimmäisen birdiensä tehneen Ilosen tähtihetki osui ulosmenon puoliväliin, missä hän taituroi kolme peräkkäistä birdietä.

Kaikkiaan kuudesta birdiestä kaksi tuli kierroksen jälkipuolella. Bogeja ei hänen korttiinsa kirjattu toisella kierroksella ollenkaan.

– Oli todella rento päivä tänään, ei huolta mistään. Lämmittelyssä sain pienen vihjeen paremmasta lyömisestä, ja se näkyi ajoittain myös kentällä, Ilonen sanoi tiedotteessaan.

– Löin monta ihan kiinni, ei tarvinnut upotella mitään erikoisia. Silloin kun missasin griinin, sain tehtyä helpohkon up & downin (chippi ja putti).

Ilonen pelasi kaksi ensimmäistä kierrosta kahden major-voittajan, Ernie Elsin ja Justin Rosen, kanssa. He ovat tilanteessa seitsemän alle.

– Koko ryhmä pelasi hyvin. Koko ajan kehuttiin vuorollaan toisiamme.

Shanghain turnaukseen osallistuu 78 pelaajaa, kaikkien päästessä mukaan automaattisesti viikonlopun kierroksille. Voittaja kuittaa palkintorahaa n. 910 000 euroa.