Golfliiton liittovaltuuston kokous pidetään lauantaina 29.11. Helsingissä. Kokouksessa käsitellään Golfliiton tulevan vuoden toimintasuunnitelman ja budjetin lisäksi sääntömääräiset asiat.

Esityslistalla on myös henkilövalintoja. Puheenjohtaja Antti Peltoniemelle maksetut ulkomaan päivärahat ovat nousseet otsikoihin juuri ennen kokousta.

Peltoniemen jatkokausi ei ole enää itsestänselvyys. Syynä ovat Peltoniemelle vastoin liittovaltuuston päätöstä maksetut päivärahat.

– Liittovaltuuston kokouksessa on vuodesta 2010 asti päätetty, ettei liittohallituksen jäsenille makseta päivärahoja. Ulkomaan päivärahoja on kuitenkin maksettu runsaasti usean vuoden aikana liittohallituksen puheenjohtajalle hänen osallistuessaan kansainvälisten liittojen kokouksiin ja erilaisiin muihin kansainvälisiin tapahtumiin, GoGolf-sivuston päätoimittaja Nikke Tyry kirjoittaa.

Peltoniemi on antanut kohua nostattaneeseen uutiseen oman vastineensa.

– Liittovaltuuston pöytäkirjojen asiaa koskeva kirjaus on tulkinnanvarainen. Suomen Golfliitossa on kuitenkin jo vuosia noudatettu käytäntöä, että kotimaassa järjestetyistä kokouksista ei makseta päivärahaa, mutta sellaisista ulkomailla järjestetyistä kokouksista, joihin osallistutaan Suomen edustajana, päiväraha maksetaan.

– Aiemman tulkinnan mukaan maksetut päivärahat sisältyvät liiton tilinpäätöksiin, jotka on tilintarkastettu sekä hyväksytty ja joiden osalta vastuuvapaus on myönnetty. En osaa ottaa kantaa siihen, kumpi tulkinta on oikea mutta en myöskään ymmärrä, että aikaisempien vuosien käytäntöä tarkastellaan uuden ehdotetun tulkinnan mukaisesti, Peltoniemi tiedottaa.

Liittovaltuusto käsittelee asiaa lauantaina.