Perjantaina Tshekin kaatanut Suomi voitti myös toisen ottelunsa neljän maan EuroFloorball Tour -turnauksessa Hämeenlinnassa, kun lauantaina nöyrtyi Sveitsi maalein 8-3. Turnauksen ykköstila ratkeaa odotetusti tänään, kun Suomi saa vastaansa maailmanmestari Ruotsin.

Suomen iskunyrkiksi nousi viimeaikainen ykkösketju Lauri Kapanen – Jani Kukkola – Mika Moilanen.

Heistä Kukkola seurasi perjantain avausottelun katsomosta ja Kapanen sekä Moilanen aloittivat Tshekkiä vastaan penkillä. Lauantaina trio hyödynsi murhaavasti Sveitsin alun merkkausvirheet, ja neljän minuutin pelin jälkeen Suomi johti 3-0 Moilasen kahdesti ja Rickie Hyvärisen ehdittyä maalintekoon.

Lisää tuli Sveitsin jäähyn myötä: viidellä neljää vastaan Kapanen nosti Kukkolan tarkasta syötöstä jo 4-0.

Petteri Nykyn, Samu Kuitusen ja Esa Jussilan valmentama Sveitsi näytti hetken nouseva mukaan peliin Simon Stuckin ja Moritz Schaubin löydettyä vihaisilla laukauksillaan ylänurkat maalivahti Tomi Ikosen takaa, mutta ensimmäisen erätauon molemmin puolin Suomi karkasi lopullisesti.

– Saatiin alkuun aika helposti 4-0-johto kun kaveri ei ollut mukana, mutta ensimmäisen kympin jälkeinen osuus meni 4-3 eli oli aika tasaista, Suomen päävalmentaja Petri Kettunen muistutti.

– Harmittaa, että oma peli ei selvässä johtoasemassa ihan pysynyt kasassa. Oma palloton pelimme oli parempaa kuin eilen, mutta välillä annettiin hyvin painetta ja välillä taas tuli aivopieruja, joiden jälkeen jouduttiin katselemaan vastustajan vastaiskuja.

– Pelitapamme vaatii pelaajilta aika paljon ajattelua. Hyvää oli kuitenkin, että pystyttiin puolittamaan päästettyjen maalien määrä eilisestä ja kolme omiin on kansainvälisessä pelissä ihan semiookoo määrä.

Suomelle kaksi maalia tehnyt ja kaksi syöttänyt Lauri Kapanen ei vielä lähtenyt paukuttelemaan henkseleitään.

– Ei kuitenkaan jäänyt mikään hirveän loistokas fiilis. Alun maalit tulivat jotenkin ilmaiseksi, ja me pystymme sekä pallollisessa että pallottomassa pelissä vielä paljon parempaan.

Sveitsin luotsi Petteri Nykky näki Suomen avausmaalin kuvastaneen alun keskittymisvaikeuksia.
– Ykköskenttämme yritti puolustaa vastustajan vapaalyöntiä omalla alueella kolmella miehellä kun kaksi pelaajaa ei muistanut mennä kentälle. Kun näissä kansainvälisissä peleissä menevät lamput pimeiksi, kolisee omissa heti muutaman kerran.

Nykky harmitteli Sveitsin pelaajatilannetta, jota runsaat loukkaantumiset ovat nakertaneet.

EuroFloorball Tour -turnaus

Suomi – Sveitsi 8-3 (5-2, 1-1, 2-0)

1. erä: 1.54 Mika Moilanen (Lauri Kapanen) 1-0, 3.33 Moilanen (Janne Lamminen) 2-0. 3.57 Rickie Hyvärinen (Eemeli Salin) 3-0, 6.15 Kapanen (Kukkola) 4-0 yv, 10.42 Simon Stucki (Nico Scalvinoni) 4-1, 16.26 Moritz Schaub (Luca Graf) 4-2, 18.02 Kukkola (Lamminen) 5-2.
2. erä: 22.02 Kapanen (Moilanen) 6-2, 33.04 Scalvinoni (Christoph Meier) 6-3 yv.
3. erä: 40.52 Kukkola (Kapanen) 7-3, 46.17 Salin (Hyvärinen) 8-3.

Torjunnat:
Tomi Ikonen Suomi 4+4+4=12,
Pascal Meier Sveitsi 5+5+5=15.