Kreischbergissä lumilautailun MM-kisoissa Roope Tonteri on voittanut slopestylen karsinnat. Slopestylen hallitsevan maailmanmestarin pisteet olivat 93.66 ja rani frontside lipslide 270, 5050 backside 360, frontside 1080, backside 1080, 5050 bs 180 ja caballerial 1080. Miehissä suoraan finaaliin laski neljä parasta molemmasta ryhmästä ja sijat 5-8 molemmista ryhmistä jatkoi semifinaaleihin.

– Tänään oli hyvä päivä. Aamulla oli vähän jäistä ja reilit luisti paremmin, mutta kun aurinko alkoi paistamaan ne ei enää niin hyvin luistaneetkaan ja meinasin mennä etukautta ympäri. Tokaan laskuun vaihdoin reilitemput ja sain ländättyä hyndät, niin nyt on hyvä jatkaa finaaliin. Siellä en halua ainakaan kaatua. Kisat kun näkyvät livenä, niin on noloa jos kaatuu. Kunhan ländään niin se on hyvä. Paikat on aika kipeet ja jumissa, mutta mennään tonne jääkylpyyn tänään niin katsotaan sitten, Tonteri kommentoi.

Miesten karsinnoissa toisen ryhmän kuudenneksi tullut Nuutti Niemelä jatkaa semifinaaliin. Hänen paremman laskun pisteet olivat 75.33. Janne Korpi, Petja Piiroinen ja Ville Paumola tippuivat jatkosta. Korven pisteet olivat 51.00 ja hän oli toisen ryhmän 13:s, Paumolan pisteet 54.66 ja sijoitus toisessa ryhmässä 112:s ja Piiroinen keräsi pisteitä 62.33 ja oli ensimmäisen ryhmän 11:s. Niemelän rani oli millerflip, frontslide lipslide to fakie, caballerial 900, frontside 1080, frontside wallride ja backside 1080.

– Oli fiilis kyllä, kun pääsin semifinaaliin. Vähän harmitti, etten saanut rania puhtaasti, mutta semeissä sitten uudestaan. Oli ihan hyvä laskea tänään. Vähän oli jäistä, mutta ei se hirveästi haitannut, Niemelä kommentoi.

Naisissa Ella Suitiala pääsi jatkoon semifinaaleihin ollen ryhmänsä neljäs. Suoraan finaaliin laski molemmista kaksi parasta, sijat 3-5 molemmista ryhmistä jatkoi semifinaaleihin. Suitialan pisteet olivat 72.00 ja rani backside 5050, 5050 frontside 360, backside 540, switch backside 180, 5050 ja frontside 540. Suitiala valitettavasti tiputti kuudennelle sijalle ja ensimmäiseksi putoajaksi Kristiina Nisulan, jonka pisteet olivat 66.66. Henna Ikola oli ryhmän 12:s pisteillä 35.00. Naisten karsintojen voitti sveitsiläinen Sina Candrian pisteillä 94.33.

– Treenit meni tosi hyvin. Ekan ranin pannuttamisen jälkeen oli semmoinen fiilis, että tämä oli taas tässä. Ei ollut yhtään taistelufiilistä toiseen raniin lähdettäessä. Sitten yllättäen ländäsin tempun toisensa perään. Jäisissä ländeissä lähti vähän livakasti, ja viimeisen hypyn tulin takakantille alas, mutta sain silti onneksi pidettyä pystyssä. Krissen puolesta harmittaa, kun oli minulla mielestäni vähän sketsimpi rani. Mutta mitäpä laittoivat meidät samaan heatiin – ei se ole tuolla tavalla kiva, Ella Suitiala kommentoi.

Freestylen päävalmentajalla Antti Koskisella oli kaksijakoinen päivä. Toisaalta Suomen joukkue onnistui loistavasti, toisaalta tuli harmillisia takaiskuja:

– Aika vaihteleva päivä meidän osalta. Hienoa Roopen ja Nuutin osalta: he tekivät mitä tarvitsikin ja onnistuivat silloin kun piti. muilla yksittäiset pienet mokat toivat koko rania alas siinä määrin, että muut kampesivat ohi. harmittaa vietävästi korven paumolan ja petjan puolesta. perussuorituksilla olisi päässyt tänään jatkoon. virheitä tuli tempuissa jotka pitäisi tulla tosta noin vaan. taso oli kirjava. tp 15 tuli oikein tasokkaita laskuja, joihin meidänkin laskijat joutuvat tosissaan kilpailemaan, mutta häntäpäässä oli vaihtelevampaa laskijaa. Naisissa oli hienoa, että Ella saatiin jatkoon. Samalla harmittaa, että Ella joutui siinä Kristiinan tiputtamaan. Siinä onnistui ulkomaalainen kampeamaan väliin. Mieluusti olisin heidät molemmat laittanut jatkoon, Koskinen kommentoi.

Miesten slopestylen tulokset: http://data.fis-ski.com/pdf/2015/SB/7031/7031RLQ0.pdf
Naisten slopestylen tulokset: http://data.fis-ski.com/dynamic/results.html?sector=SB&raceid=11710

Slopestylen finaalin lähetysaikataulu:
Ke 21.1.
klo 10.35-11.45: Miesten slopestylen semifinaalit (YLE Areena)
klo 11.55-14.30: Miesten ja naisten slopestylen finaalit (YLE Areena)
klo 15.00-16.00: Slopestyle finaali (YLE TV2)