Julia Kykkänen leiskautti Oberstdorfin maailmancupin karsinnasta itsensä reilusti jatkoon. Kykkänen oli komeasti karsinnan viides, ja hämmästytti hypyllään myös valmentajansa Kimmo Kykkäsen.

– On se hurja täti, ei voi muuta sanoa. Polvea on kuntoutettu koko viikko, ja myös välineiden kanssa on ollut omat jännittämisensä. Nyt kävi sitten vielä niin että kaavailtu ykköspari ei tullut valmiiksi ajoissa, joten aamulla ladattiin alle sitten kakkospari, josta Julialla oli aiempi kokemus aika lailla pyöreä nolla. Siihen päälle vielä siteet, jotka tuntuivat aika lailla löysiltä. Voin sanoa, että en ole kyllä pitkään aikaan jännittänyt Julian hyppyä niin paljon kuin tänään.

– Sitten mentiin hyppäämään ja kyllä minäkin vähän suu auki katsoin, miten Julia latasi hyppyihinsä ihan samanlaisen meiningin kuin muutenkin. Polvi ei tuntunut paljon kiusaavan eikä sekään vaivannut, ettei alla ollut ihan se tavallinen suksipari, Kimmo Kykkänen jatkaa.

Oberstdorfissa kilpaillaan huomenna ja sunnuntaina. Huomiseen kilpailuun suomalaisnaisista tiensä selvitti vain Julia Kykkänen. Susanna Forsströmin hyppy ei riittänyt jatkoon karsinnasta.

– Tämä on oppia tulevaisuutta varten. Maailmancupin tasolla hyppääminen ja näillä vauhdeilla hyppääminen on sellaista, että sitä ei opi muuta kuin kilpailemalla ja hyppäämällä. Sanoin Susannalle, että ei lannistuta tästä, sunnuntaina on uusi karsinta ja uusi mahdollisuus, se on sitten taas ihan eri päivä se, Kimmo Kykkänen kommentoi.

Oberstdorfissa hypätään kilpailu huomenna HS106-mäestä. Kilpailu alkaa huomenna Suomen-aikaa kello 17.15. Julia Kykkänen hyppää kilpailussa numerolla 18.