Lentopallon naisten Mestaruusliigan runkosarjassa viimeiset puolitoista viikkoa ratkaisevat valtavasti pudotuspelien asetelmia. Naisten pudotuspelien ensimmäistä vaihetta värittävät tällä kaudella ns.
puolivälierien valinnat. Liigan kolme parasta joukkuetta pääsee valitsemaan puolivälierien vastustajansa sijoille 5-8 sijoittuneista joukkueista ja liigan nelonen pelaa jäljelle jäänyttä joukkuetta vastaan.

Naisten liigan tilanne on kiharainen 1,5 viikkoa ennen runkosarjan päättymistä. Pudotuspelijoukkueet ovat toki selvillä, mutta sijoituksista väännetään vielä tiukasti ja mm. valitsijaksi pääsemiseksi käydään kovaa taistoa LP Kangasala, Orpon, WoVon ja miksi ei vielä LiigaPlokin sekä Pölkky Kuusamonkin suhteen.

Puolivälierät pelataan kolmesta voitosta, välierät ja finaali neljästä. Pronssien kohtalo puolestaan ratkeaa kahdella voitolla.

Pieksämäki Volley valmistautuu jo liigakarsintoihin ollessaan liigassa yhdeksäs, Kuortaneen kausi päättyy runkosarjaan.

Pieksämäki tulee saamaan vastaansa ykkössarjan loppuottelun häviäjän kotiedulla. Joukkueet pelaavat mahdollisuudesta liigapaikan anomiseen paras viidestä systeemillä.

1-sarjan loppuotteluiden voittajahan nousee liigaan ensi kaudeksi.

Lisää asetelmista ja runkosarjan ratkaisuottelut naisten Mestaruusliigan sivuilla.