Uusi suomalainen innovaatio tekee urheilun seuraamisesta ja sosiaalisesta mediasta pysyvästi hauskempaa, lupaavat Sportacam-sovelluksen kehittäjät Tomi Kaukinen ja Aleksi Laakkonen.

Sportacamin kerrotaan tuovan urheilubaarin fiiliksen älypuhelimeen: siellä ”seurataan urheilua, puhutaan pehmoisia kasvotusten ja pidetään hauskaa kavereiden kanssa”.

Muista sosiaalisista medioista poiketen Sportacamissa keskustelu käydään lyhyiden, viiden sekunnin, videoiden avulla.

– Sportacamilla voit taltioida otteita elämästäsi, höpistä niistä kavereiden kanssa, seurata urheilutapahtumia lähes reaaliaikaisten maalivideoiden kautta, näyttää tunteesi ja kommentoida urheilutapahtumia videoilla, kiteyttävä Kaukinen ja Laakkonen.

Sportacam on houkutellut virtuaaliselle baaritiskilleen mm. monta suomalaistähteä sijoittajina ja käyttäjinä. Teemu Selänne, Jari Litmanen, Jarkko Nieminen ja Petteri Koponen ovat lähteneet sijoittajina ja kolme viimeksi mainittua jo myös käyttäjinä mukaan.

– Sellainen sosiaalinen media, josta voi seurata urheilua yhdestä paikasta, koko ajan, tietäen mistä puhutaan ja mitä tapahtuu, kuulosti loistavalta idealta. Koska seuraan päivittäin urheilua laidasta laitaan, tulen käyttämään Sportacamia juuri siihen, kertoo Koponen Sportacamin tiedotteessa.

– Näin me suomalaiset luomme maailmanlaajuisen ilmiön, haastamme instagramit, twitterit ja muut somejätit kokoamalla mobiilin maajoukkueen, jolla on intohimoa tähän, Laakkonen hehkuttaa.

Somesta on Kaukisen mielestä puuttunut palvelu, jossa on sporttibaarin yhteisöllinen ja avoin meininki. Sportacam onkin jurotus- ja poseerauskulttuurin täydellinen vastakohta.

– Sovelluksen kommunikointitavasta johtuen ihmisten on helpompaa näyttää omaa iloista naamaansa. Sportacamissa on vaikeaa tehdä asioita, jotka eivät ole hauskoja.

Sportacam lanseerataan nyt Suomessa ja sen avulla pystyy seuraamaan mm. Leijonien menestystä jääkiekon MM-kisoissa.

Sportacam-sovelluksen saa maksutta iPhonelle ja Windows Phonelle täältä. Android-puhelimille sovellus valmistuu kesällä.