Uransa ensimmäistä EM-mitalia Bakusta hakenut Jaana Sundberg joutui pettymään jo avauskierroksella. Sundberg hävisi 52 kiloisten sarjassa romanialaiselle viime vuoden junioreiden maailmanmestarille Larisa Florianille shidolla (varoitus).

Sundberg sai shidon ajassa 1:21 ja se jäi ainoaksi suoritukseksi ottelussa.

– Hävisin samalle romanialaiselle varoituksilla 1-2 maaliskuussa ja tiesin hyvin tarkkaan mitä sieltä on tulossa. Ei ole merkitystä mikä ranking vastustajalla on: jos on hankala tyyli, niin se on hankala tyyli, Sundberg kertaa tiedotteessa.

– Itse ottelen vasemmalla puolella ja jos vastustaja tulee korkealla kahvalla vasemmalle, se on mulle murheenkryyni. Ei ole aikaa jäädä kauheasti murehtimaan, huomenna kotiin ja tiistaina Mongoliaan.

Reinvallin ottelut jäivät EM-Bakussa yhteen

Ensimmäisenä suomalaisena EM-tatamille Bakun Euroopan kisoissa ehtineen Juho Reinvallin ottelut jäivät yhteen. Reinvall koki tappio -60 kg sarjan avauskierroksella kokeneelle itävaltalaiselle Ludwig Paischlerille.

Reinvall sai ottelussa kolme varoitusta ja Pasichler yhden. Ottelu käynnistyi Paischlerin saadessa ensimmäisen varoituksen, mutta kolme seuraavaa tuli suomalaiselle.

Itävaltalainen on kymmenkertainen arvokisamitalisti, mm. Pekingin olympiahopeamitalisti, MM-hopeamies (2005) ja -pronssimies (2007) sekä Euroopan mestari vuosilta 2004 ja 2008.

– Ottelussa oli hyvä alku. Sain muutaman ok yrityksen ja kaverille ajettua passiivisuusvaroituksen. Siiten puolivälissä matsi rupesi kääntymään vastustajalle. Ryhdyin vähän hyytymään ja kaveri muutti taktiikkaa, Reinvall kertasi.

Kuva: Jussi Salminen/Olympiakomitea