Hollanti pelasi todella vahvasti kaksi erää, mutta kolmannessa Suomi syttyi komeaan taisteluun lentopallon Maailmanliigan ottelussa Espoon Barona Areenassa.

Hollanti vei kuitenkin pelin 3-0 (25-15, 25-20, 28-26). Suomi ja Hollanti kohtaavat lauantaina Espoossa uudelleen.

Suomen taistelija oli hakkurina pelannut Urpo Sivula, joka teki ottelussa komeat 20 pistettä ja sai kehut sekä omilta että vastustajilta.

– Hakkuri Sivula oli loistava, hän teki paljon pisteitä ja oli todella tehokas, Hollannin valmentaja Gido Vermeulen kehuu Lentopalloliiton tiedotteessa.

– Me pelasimme kaksi erää hyvää lentopalloa, mutta kolmannessa Suomi alkoi taistella lujemmin ja se oli molemmilta hienoa lentopalloa.

Suomen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo harmitteli ottelun alkua.

– Meillä oli valtavia ongelmia hyökkäyspelissä ottelun alussa. Sitten pääsimme peliin mukaan ja kolmas erä oli todella tasainen, Sammelvuo sanoi.

Suomella oli erässä peräti kolme eräpalloa, mutta Hollanti käänsi senkin itselleen.

– Meidän pitää vaan tehdä lujasti töitä, niin kyllä se haluttu tuloskin vielä tulee, Sammelvuo vakuutti.

Suomen aloitusseitsikkoon kentälle tulivat passari Eemi Tervaportti, hakkuri Urpo Sivula, yleispelaajat Antti Siltala ja Tomi Rumpunen, keskitorjujat Matti Oivanen ja Sauli Sinkkonen sekä libero Lauri Kerminen.

Hollanti aloitti vahvalla torjuntapelillä ja Suomen iskijöillä oli vaikeuksia tappaa palloa. Tilanteessa 4-10 Tuomas Sammelvuo otti aikalisän ja toisen nopeasti perään tilanteessa 5-14. Hollanti ei antanut yhtään löysää. Pahat syötöt ja kova torjunta pitivät otteen heillä ja erä valui vierasjoukkueelle 25-15. Hollanti otti kuusi torjuntapistettä ja kaksi ässää, Suomi ei yhtään. Sivula oli Suomen tehokkain viidellä pisteellä.

Tervaportin ässäsyöttö aloitti toisen erän ja muutenkin Suomi sai erään pirteän alun. Suomi johti 11-10-tilanteessa. Hollanti otti neljä seuraavaa pistettä ja Sammelvuo joutui ottamaan aikalisän. Suomi tasoitti pisteissä 14-14. Hollanti repi kuitenkin pikku hiljaa eroa ja vei erän 25-20.

Kolmanteen erään Elviss Krastins tuli Siltalan tilalle yleispelaajaksi. Suomi aloitti taas mukavasti ja joukkueet etenivät aivan tasatahtia tilanteeseen 21-21, jolloin Sivula iski komean ässäsyötön ja Hollanti otti aikalisän. Erän loppu oli tiukkaa peliä ja Suomi taisteli eräpalloon tilanteissa 24-23, 25-24, 26-25, mutta Hollanti nousi vielä 28-26-erävoittoon.