Suomen keihäsmiehiltä odotetaan Pekingistä jälleen paljon. Yksi kansakunnan huomion kohteista on Ari Mannio, joka tavoittelee Pekingistä ”kahta hyvää heittoa”. Mannio kertoi tavoitteistaan SuomiUrheilulle ennen Aasiaan matkaamista torstaina.

Ari Mannio: Mitkä ovat tavoitteesi Pekingin MM-kisoissa?

Kaksi hyvää heittoa.

Mitä se tarkoittaa?

Karsinnassa toinen ja finaalissa toinen.

Miten korkealle sillä hyvällä heitolla voi yltää?

Korkealle. Kyllä minä sen tiedän, että kun se onnistuu hyvin, se riittää oikeastaan mihin vaan.

Mitä tapahtuu nyt ennen ensimmäistä kisaheittoa?

Nyt menemme Hong Kongiin reilun viikon leirille. Aluksi kolme päivää on tarkoitus totutella ilmastoon ja sen jälkeen vetää pari kovempaa hikitreeniä. Heitossa on päähuomio tällä hetkellä. Pitäisi saada heiton loppuun pientä ryminää. Siitä ne tulevat ne metrit.

Kuinka paljon keskitytään nyt tekniikkaan ja kuinka paljon asiat tapahtuvat pään sisällä?

Tosi paljon tapahtuu pään sisällä. Riittäisi, että saa heittoharjoituksissa yhden hyvän heiton. Siitä saa sen tuntuman ja sitten pillit pussiin. Siitä saa sen tuntuman, miltä se hyvä heitto tuntuu. Korvienväli on tärkeä. Tässä lopussa pystyy pilaamaan todella paljon.

Millaisia tapoja sinulla on pitää korvienväli kunnossa?

Kaikilla on omat juttunsa. Mielestäni on paras saada hyviä harjoituksia. Siinä itseluottamus kasvaa.

Miten kuvailisit keihään tasoa ja kilpailutilannetta tällä hetkellä?

Kova on taso. Aina oletetaan, että suomalaiset tuovat mitalin keihäässä. Se on kuitenkin tiukassa tänä vuonna. Taso on kova eikä arvokisoissa mitali tule ikinä helposti.

Keihäänheitto on yksi suomalaisten ehdottomista suosikkilajeista. Miltä tuntuu olla satojen tuhansien ihmisten katseiden edessä?

Nyt pitää yrittää vaan nauttia kisoista. Ei pidä hirveästi miettiä, että kaikki katsovat. Tämä on harvinaista herkkua. Joka päivä ei pääse tuollaisiin kinkereihin mukaan.

Matti Heikkilä