Suomen naisten maajoukkue voitti amerikkalaisen jalkapallon EM-kultaa myöhään lauantai-iltana Espanjassa pelatussa loppuottelussa. Iso-Britannia kaatui finaalissa selkein lukemin 50-12 (20-9). Euroopan mestaruudesta pelattiin nyt ensimmäistä kertaa. Suomella on tilillään myös kaksi MM-pronssia.

Suomen esitys EM-kisoissa oli murskaava, sillä kaikki kolme ottelua
päättyivät yli 30 pisteen voittoon.

– Pelaajat pelasivat uskomattoman turnauksen. En ole ikinä valmentanut näin yhtenäistä ja kovaa joukkuetta, päävalmentaja Teemu Kuusisto hehkuttaa Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton tiedotteessa .

Loppuottelussa arvokisojen ensikertalainen Iso-Britannia antoi kuitenkin tiukan vastuksen.

– Britit olivat kovia ja jouduimme painamaan täysillä loppuun saakka.Kokemuksemme ja monipuolisuutemme käänsivät kuitenkin pelin pikku hiljaa meille. Puolustus oli loistava tiukoissa paikoissa maalin lähellä.

Kisojen parhaaksi pelaajaksi valittu pelinrakentaja Jenni Wahlberg juoksi loppuottelussa kolme touchdownia. Jenni Linden teki kaksi touchdownia.