Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on nimennyt seitsemän uutta suomalaisurheilijaa Rioon. Olympiajoukkueen toisessa valinnassa joukkueeseen lisättiin Jenna Laukkanen, Joonas ja Niklas Lindgren, Ari-Pekka Liukkonen, Matti Mattsson, Minna Nikkanen ja Veli-Matti ”Aku” Partanen.

Huippu-urheiluyksikkö noudattaa olympiavalinnoissa joustavan valinnan periaatetta, jonka mukaan urheilijoita valitaan olympiajoukkueeseen sitä mukaa kun vaadittavat kriteerit täyttyvät. Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski kertoo, että toisessa valinnassa valituilla urheilijoilla on kovan luokan kansainväliset näytöt ja selkeä menestyspotentiaali Riossa.

– Valitsimme tässä vaiheessa seitsemän urheilijaa, joille halusimme taata mahdollisuuden keskittää kaikki energia upeaan ja haastavaan matkaan kohti Rion Olympialaisia. Kaikilla nyt valituilla urheilijoilla on vahva mahdollisuus menestyä huipputasolla Riossa. Haluamme pitää valintaprosessin urheilijaa tukevana ja mahdollisimman joustavana myös jatkossa. Seuraavat mahdolliset valinnat tehdään maaliskuussa, toukokuussa ja heinäkuussa 2016, Kojonkoski sanoo tiedotteessa.

Ilmoittautumisen takaraja Rioon on 18.7.2016. Rio de Janeiron kesäolympialaiset kilpaillaan 5.-21.8.2016.

Lähde: Sport.fi