Veljensä syrjäyttämä passari Antti Esko: ”Ihan hyvin ollaan mahduttu samaan joukkueeseen”

© Kuva: Juha Tamminen
Championshipissä Derby - Fulham! Hyödynnä tipsi ja talletusbonus!

VaLePa vahvistui ennen kauden alkua maajoukkueen ex-passari Mikko Eskolla, jonka myötä joukkueen passarivastuu on yhden veljesparin harteilla, kun vuosia seuran ykköspassarina pelannut Antti Esko kuuluu myös joukkueen pelaajistoon. Veljeksistä nuorimmaisen (Antin) kohtalona on ollut isoveljen tultua tyytyminen kakkospassarin rooliin. A-maajoukkueessa itsekin esiintynyt Antti Esko ei ole pitänyt veljen tuloa kuitenkaan ongelmana, mies kertoo SuomiUrheilu-sivustolle.

– Ihan hyvin ollaan mahduttu samaan joukkueeseen. Olen tottunut olemaan ykköspassari, joten siten kausi on ollut tosi erilainen. Onneksi olen saanut kuitenkin jonkun verran pelata. Kova taistelu ajaa eteenpäin, Esko kertoo.

Onko sinulla nyt kovemmat paineet, kun joudut näyttämään taitosi kakkospassarina?

– Tällä hetkellä minulla ei ole niin kovaa painetta, kuin ennen ykköspassarina. Passarin rooli on niin merkittävä lentopallossa, että siinä roolissa onnistuminen tuo painetta. Nyt minulla ei ole sitä olllut ja se tekee hommasta ehkä erilaisen. Toistoja tulee myös paljon vähemmän, joten pitää olla valmiimpi kun oma vuoro kentälle tulee.

Jutteletko vapaa-ajallasi lentopallosta veljesi kanssa?

– Asumme 20 metrin päässä toisistamme. Viime pelin jälkeen saunottiin ja käytiin peliä vähän läpi. Näemme niin paljon harjoituksissa ja kummallakin on perheensä, niin ei sitä vapaa-ajalla tule juurikaan lentopallosta puhuttua. Tarpeen tullen sitten.

Kouvolan Tiikerit on ollut tällä kaudella ylivoimainen kotoisessa Mestaruusliigassa, jossa se on hävinnyt kymmenessä ottelussa vain yhden erän. VaLePa on sarjan kakkosena voitettuaan yhdeksän peliä 11:sta.

Onko Tiikerit lyötävissä?

– On varmasti. Ovat he pelanneet hyvin ja muuta, mutta en näe, miksemme heitä voittaisi. Viimeksi meillä ei ollut vain kovin hyvä päivä heitä vastaan.

Onko mestaruus kahden kauppa?

– Hurrikaani kävi näyttämässä täällä taitojaan pari viikkoa sitten. He ovat iso ja fyysinen joukkue. Uskon että me kolme joukkuetta taistelemme näillä näkymin mestaruudesta, Esko arvioi.

Oletko ollut tyytyväinen tämän kauden otteisiisi, silloin kun vastuuta on tullut?

– Tiikeri-peliin en ollut ollenkaan tyytyväinen. Muuten minulle on ollut tulos se, mikä merkitsee. Muista peleistä, joissa olen pelannut onkin sitten tullut voitto. Jos keväällä tulee menestystä, siinä kohtaa ei ole omilla pelimäärillä niin paljon väliä.

Vammalan ylpeys esitti viime ottelussa torstaina kauden parasta peliään, kun se kaatoi kotikentällään kreikkalaisen Syroksen Eurocupissa.

– Se oli hyvä peli. On hyvä että pelin taso on noussut kauden edettyä. Kun sairastupa tässä tyhjenee ja saamme miehiä takaisin treeneihin, niin tasomme nousee. Pystymme vetämään näin kahdella tasaisella porukalla hyviä treenejä, 33-vuotias passari päättää.

 

Jesse Happonen

 

» Seuraa suomalaista huippulentopalloa! Ruudussa jopa 150 ottelua kaudessa!

Championshipissä Derby - Fulham! Hyödynnä tipsi ja talletusbonus!