Viimeinen olympiarankingiin laskettava judokilpailu käydään parhaillaan Kazakstanissa, kun Astanassa kisataan Grand Prix -osakilpailu.

Virallinen olympiaranking julkaistaa 30.toukokuuta ja sen osalta jännitetään Juho Reinvallin mahdollista Euroopan maanosapaikkaa. Jaana Sundbergin mahdollisuus olympiapaikkaan on ns. kutsulla.

Sundberg voitti helposti avausottelussa ipponilla Vietnamin Quynh Nguyen Thin ajassa 1.12. Toisessa ottelussa tuli puolestaan tappio Israelin juuri edellisviikolla Bakussa Grand Slamin voittaneelle Israelin Gili Cohenille yukolla. Cohen hävisi nyt turnauksen finaalissa Sveitsin Evelyne Tschoppille.

Sundberg pääsi jatkamaan keräilyissä, joissa voitti puolalaisen Karolina Pienkowskan varoitusten täytyttyä ajassa 3.43. Pronssiottelussa Korean Sa Sol Park sai aikaiseksi yhden yukon arvoisen suorituksen, joka riitti hänelle mitalitilaan.

– Lähtökohtiin nähden päivän ottelut oli hyviä taisteluita ja annoin kyllä kaikkeni, mitä kropassa oli jäljellä. Ennen kisaa tiesin, että olen selkä seinää vasten olympiakarsinnan suhteen: finaalipaikka tai oikeastaan vain kisan voitto nostaisi minut rankingissa suoralle paikalle. Tänään sitä ei tullut ja nyt takki on kyllä aika tyhjä. Ei tässä auta kuin odottaa, millaisiksi lopulliset olympialistat muodostuvat, Sundberg kommentoi.

Reinvall voitti avausottelussaan varoituksin 1-0 venäläisen Aram Grigoryanin. Toisessa ottelussa vastaan olympiarankingissa juuri suomalaisen takana ollut italialainen Elios Manzi. Manzi vei ottelun varoituksilla.

Molemmilla ottelijoilla oli kolme varoitusta ennen kuin Reinvallille napsaistiin ratkaiseva neljäs ajassa 3.56. 20-vuotias tuore EM-pronssimies eteni aina finaaliin asti, jossa kukisti isäntämaan MM-hopeamiehen Rustam Ibrayevin kahdella yukolla.

– Tiukkaa taistelua olivat molemmat matsit. Venäläisen voitin hieman aktiivisempana yhdellä varoituksella, kun taas italialaisen kanssa tulos kääntyi toisinpäin. Tuntui että parempaankin olisi tänään rahkeet riittäneet. Olympiapaikasta on liian aikaista sanoa vielä mitään. Oma työ karsinnan eteen on nyt tehty, Reinvall totesi.

Lähde: Judoliitto