Beach volleyn superviikko sai vielä jatkoa sunnuntaina, kun Santeri Siren ja Miro Määttänen sijoittuivat yhdeksänneksi alle 21-vuotiaiden MM-kisoissa Sveitsissä.

Suomalaisparin tie Luzernin turnauksessa katkesi pudotuspelien toisella kierroksella 13-21, 13-21 tappioon meksikolaisparille Josue LeyvaJose Camargo.

– Meksiko oli hyvä pelin jokaisella osa-alueella. Turnauksen taso oli erittäin kova, joten 9. sija on hyvä tulos joka tapauksessa, summasi valmentaja Eddy Quinones.

Ida Sinisalon ja Niina Ahtiaisen MM-turnaus päättyi jo lauantaina 17:nteen sijaan. Siren ja Määttänen ovat ainoat suomalaispelaajat, jotka ovat osallistuneet nuorten arvokisoihin kaikilla kolmella eri tasolla eli EM- ja MM-kisoissa sekä nuorten olympialaisissa.

Kautta aikojen paras suomalaismiesten sijoitus beach volleyn nuorten MM-kisoissa on Pasi Hyvärisen ja Ilari Sivosen Ranskassa saavuttama U19 viides sija vuodelta 2005. Naisten puolella Taru Lahti ja Anniina Parkkinen sijoittuivat neljänneksi U23-sarjassa vuonna 2014.

Hasu ja Parkkinen välieriin Tanskassa

Kesäkuun alussa Sveitsissä pelattavaan aikuisten EM-kisoihin paikkaa tavoittelevat Essi Hasu ja Anniina Parkkinen jatkoivat tiellä myös sunnuntaina Tanskan NEVZA-turnauksessa. Kahden voiton myötä Hasu ja Parkkinen selviytyivät maanantaina pelattaviin Koldingin turnauksen mitaliotteluihin.

Riikka Lehtonen ja Taru Lahti ovat jo varmistaneet paikkansa Bielin EM-turnaukseen. Euroopan ranking päivitetään seuraavan kerran ensi tiistaina, jolloin julkaistaan myös EM-kisoihin selviytyneet parit.

Suomalaisia miespelaajia ei EM-kisoissa nähdä, mutta paikka olympiakarsintoihin eli Continental Cupiin saattaa vielä hyvinkin aueta. Tämä vaatisi useammalta Euroopan maalta kahden parin selviytymisen Rioon suoraan FIVB:n rankingin perusteella.

Lähde: Lentopalloliitto