Riikka Lehtonen ja Taru Lahti suoraan beach volleyn Major-turnausten pääsarjaan

© Kuva: Getty Images

Beach volleyn viimeiset kaksi olympiapaikkaa jaetaan tällä viikolla Sotshissa pelattavassa Continental Cupin finaaliturnauksessa.

Riikka Lehtosen ja Tarun Lahden tie Rioon katkesi edelliseen karsintavaiheeseen, mutta kaksikko nauttii pelaamisesta FIVB:n huipputason Major-turnauksissa.

Viime viikon yhdeksäs sija Kroatian Porečissa osoitti, että huippukunto löytyi nopeasti olympiapettymyksen jälkeen. Alkukauden hyvät sijoitukset takaavat Lehtoselle ja Lahdelle suoran pääsarjapaikan loppukauden koitoksiin.

– Meillä on heinäkuun aikana ehkä koko kiertueen kolme hienointa turnausta peräkkäin: Poreč, Gstaad ja Klagenfurt. Edelleen tärkeintä on nauttia siitä, että päästään pelaamaan nämä turnaukset – ja vielä suoraan pääsarjasta, Lahti sanoo.

Lehtosen ja Lahden karsintasaldo FIVB:n turnauksissa käsittämättömän kova. Kaksikko on jäänyt kahden kauden aikana kansainvälisissä turnauksissa pääsarjan ulkopuolelle vain yhden kerran.

– Suora pääsarjapaikka antaa rauhan valmistautua. Tiedämme tarkkaan, kuinka ohjelma rakentuu ja milloin olemme missäkin hotellissa. Karsintoja pelatessa pitää päivä viettää ilman hotellia ja tappion tullessa on myös lennot suunniteltava uudelleen. Onneksi se ei ole koitunut useasti meidän ongelmaksi, Lehtonen kertoo.

Keskiviikkona Sveitsin Gstaadissa alkava turnaus on FIVB:n Major-sarjan kolmas osakilpailu. Heinäkuun ohjelmassa on vielä yksi turnaus Itävallan Klagenfurtissa. Sarjan finaalit pelataan syyskuun puolivälissä.

Major-turnauksissa jaetaan rankingpisteiden lisäksi myös mukavat palkintorahat. Turnausvoittajat kuittaavat 57 000 dollaria, 25:s pari kuittaa 4 000 taalaa.

Lähde: Lentopalloliitto


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.