Suomen yhtenäisenä aina Münchenin olympialaisista 1972 kestänyt judokoiden sarja jatkuu lauantaina Riossa, kun Juho Reinvall ottelee 60 kg sarjassa.

– Kunnia olla osa jatkumoa, jossa Suomella on ollut judoedustaja joka kerta vuodesta 1972 alkaen. Olympiapaikan saavuttaminen oli urani kohokohta, joten ei minulla ole täällä mitään hävittävää, Reinvall kertoi joukkueen tieodotustilaisuudessa Rion olympiakylässä torstaina.

Miesten kevyimmän painoluokan edustajamme kohtaa olympia-avauksessaan lauantaina iltapäivällä Suomen aikaan voittajan ottelusta Tsogtbaatar Tsend-Ochir MGL – Jose Ramos GUA (klo 16). Kumpaakaan Reinvall ei ole aiemmin kohdannut.

Mongolialainen oli viime MM-kilpailuissa Astanassa 2015 yhdeksäs ja hän on tämän vuoden Aasian mestaruuskilpailujen pronssimies. Guatemalalainen puolestaan sijoittui MM-kisoissa 17:nneksi. Reinvallin ottelu on kello 16 Suomen aikaa alkavan ottelutapahtuman neljäs tatamilla 1.

Voitolla Reinvallin seuraava vastustaja tulisi otteluparista Won-Jin Kim KOR – Elios Manzi ITA. Korealainen on kaksien edellisten MM-kisojen pronssimies ja hallitseva Aasian mestari, kun taas italialainen EM-kisojen pronssimies ja mm. Almatyn GP-voittaja tältä vuodelta.

Almatyssa 20-vuotias Manzi pudotti puolivälierissä Reinvallin jatkosta. Kimin Rienvall kohtasi puolestaan helmikuussa Düsseldorfin GP:ssä, jossa korealainen oli parempi.

60 kilon sarjassa mukana on 35 judokaa. Kuusi judokaa aloittaa ottelut 1. kierrokselta ja loput 29 2. kierrokselta. Kaikki ottelut käydään lauantaina.

Lähde: Judoliiton tiedote