Suomen Urheiluliitto (SUL) nimesi seitsemän ensimmäistä urheilijaa elokuussa Lontoossa kilpailtaviin yleisurheilun MM-kisoihin.

Talven tulosten perusteella joukkueeseen nousivat kolmiloikkaajat Simo Lipsanen ja Kristiina Mäkelä, seiväshyppääjät Minna Nikkanen ja Wilma Murto, kävelijät Jarkko Kinnunen ja Veli-Matti ”Aku” Partanen sekä kestävyysjuoksija Anne-Mari Hyryläinen.

– Nyt tehty valinta noudattaa syksyllä julkaistuja vuosien 2017-2020 arvokisajoukkueiden valintakriteerejä. MM-kisoihin valitaan urheilijat, jotka ovat Kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF) osallistumiskriteereillä valintakelpoisia pois lukien maantielajit, jossa Suomen Urheiluliitolla on omat tulosrajat, sanoo SUL:n valmennusjohtaja Jorma Kemppainen.

Nyt valitut urheilijat rikkoivat MM-kisoihin vaadittavat tulosrajat talven kisoissa pois lukien Kinnunen. Hänellä on tulosraja viime vuodelta. Kävelyssä tulosrajaksi hyväksytään 1.1.2016 alkaen tehdyt tulokset.

Kemppainen laskee, että lopullisessa MM-joukkueessa voisi olla 18-20 urheilijaa, jos kesän kilpailukausi sujuu hyvin.

– Seuraava valinta on näillä näkymin kesäkuun lopussa ja kolmas valinta Seinäjoen Kalevan kisojen jälkeen heinäkuussa, Kemppainen sanoo.

Viimeinen päivä tehdä MM-kisojen tulosraja on 23. heinäkuuta.

Lähde: SUL