Jekaterina Poistogova saa pitää Lontoon olympialaisissa 2012 saavuttamansa 800 metrin juoksun pronssimitalin.

Urheilun kansainvälinen välitystuomioistuin CAS kertoi perjantaina Poistogovan dopingrikkomuksesta. Poistogovan tuomio on kaksi vuotta, joka on alkanut 24. elokuuta 2015. Poistogova vapautuu hyllytyksestään tämän vuoden elokuussa.

Poistogovan kaikki tulokset mitätöidään 21. lokakuuta 2014 lähtien aina 24. elokuuta 2015 saakka. Näin ollen rangastus ei ulotu vuoden 2012 olympiamenestykseen asti. Maailman antidopingneuvosto WADA ehdotti aikanaan elinikäistä kilpailukieltoa ja olympiamitalin menettämistä, mutta CAS päätti toisin Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n vietyä tapauksen CASin käsiteltäväksi. Myös IAAF oli aluksi mitalin menettämisen kannalla, vahvisti Poistogovan juristi Artjom Patsev RIA Novostille.

Poistogova jäi kiinni venäläisen yleisurheilijan Julia Stepanovan paljastuksissa, jotka saksalainen ARD-kanava aikanaan välitti. Stepanova kertoi vuonna 2014 aviomiehensä Vitali Stepanovin kanssa Venäjän huippu-urheilun järjestelmällisestä ja valtiojohtoisesta dopingkulttuurista. Koska paljastusajankohta oli vuonna 2014, ei CAS nähnyt tarpeelliseksi ulottaa rangaistustoimia aiemmille vuosille, vahvisti Patsev.