Ranskan avoimet 1997, 2000 ja 2001 voittanut brasilialainen Gustavo Kuerten laukoo hurjia Rafael Nadalista.

Nadal on voittanut Ranskan avoimet huimat yhdeksän kertaa ja on nytkin välierissä – häviämättä turnauksessa vielä erääkään.

Vaikka Nadal on jo 31-vuotias, Kuerten uskoo vahvasti, ettei hänen voittokulkunsa Roland Garrosilla ole suinkaan tyrehtymässä lähivuosina.

– Nadal voi voittaa Ranskan avoimet vaikka 15 kertaa. Kaksi vuotta sitten tuskin kukaan kuvitteli, että hän voittaisi enää Grand Slam -turnausta. Mutta hän on tullut takaisin ja on jälleen turnauksen suosikki, Kuerten ylistää IOL:llä.

– Uskon että 15 voittoa on hänelle mahdollinen Ranskassa. Hän ei ole vain loistava pelaaja, vaan myös upea persoona sekä loistava roolimalli kaikille. Hän suhtautuu tennikseen valtavalla intohimolla.

Kuertenin mukaan 35-vuotiaan Roger Federerin voitto Australian avoimissa todistaa, että ikä ei ole urheilussa ratkaiseva tekijä.

– Onhan tuo ihan uskomatonta, he ovat fantastisia pelaajia. Hienoa nähdä heidän vielä pelaavan toisaan vastaan, he ovat kuin kissa ja hiiri, Kuerten kuvailee Nadalia ja Federeriä.

Nadal kohtaa perjantaina Ranskan avointen välierässä kovassa nousussa olevan itävaltalaisen Dominic Thiemin. Federer ei ole mukana, sillä hän haluaa keskittyä jo Wimbledoniin.