Nooralotta Neziri on Ilta-Sanomien mukaan vaihtamassa valmentajaa.

Neziri on työskennellyt yli kymmenen vuotta valmentaja Jussi Ihamäen kanssa, jonka ympärillä pyörii tällä hetkellä suuri kohu.

Iltalehti julkaisi maanantaina artikkelin, jossa Ihamäki kommentoi Nezirin tämän vuoden heikkoja suorituksia varsin kärkkäästi.

Nezirin kauden paras aika satasen aidoissa on Paavo Nurmi Gamesissa juostu 13,41. Viime viikonloppuna hän kellotti Kuortaneen eliittikisoissa 13,53. Vuosi sitten Neziri juoksi satasen aidoissa Kuortaneella uuden Suomen ennätyksen, 12,81.

Keskiviikkona selvisi, että Neziri vetäytyy viikonloppuna Vaasassa järjestettävästä Euroopan cupin joukkuekisasta.

Ihamäki kommentoi kohuartikkelin aiheuttamaa hälinää IS:lle. Valmentaja painottaa, että hänen tarkoituksenaan ei ollut missään nimessä arvostella tai kritisoida urheilijaansa julkisesti.

– Miksi ihmeessä tekisin niin? En ikinä kritisoi valmentamiani urheilijoita julkisesti. On täysin käsittämätöntä, että jutussa sanotaan ”minun pesevän käteni Nooralotan heikoista tuloksista”. Asia ei todellakaan ole niin, Ihamäki sanoi.

– Pahinta on, että Nooralotta taisi ottaa Iltalehden jutun tosissaan. En halua puhua toisen puolesta, mutta todellisuudessa en tiedä miten tästä jatketaan. Todella sääli, jos 11 vuoden mittainen valmennussuhde päättyisi tällaisen tapahtuman seurauksena.