Entinen UFC-tähti Diego Brandao kommentoi kaoottista otteluaan Venäjällä.

Brandao otteli 4. syyskuuta venäläisessä vapaaottelupromootio Fight Nights Globalin pääottelussa Ahmed Alievia vastaan. Skandaali syntyi, sillä Brandao jätti matsin kesken epäselvien vaiheiden jälkeen poistumalla kehästä. Lue uutisemme aiheesta ja katso video (linkki).

Aliev iski ensin sääntöjen vastaisesti päällään maassa makaavaa Brandaota, jonka jälkeen Brandao syyllistyi sääntöjen vastaiseen potkuun tuomarin yrittäessä nostaa ottelijoita ylös. Brandao ei venäläismedian mukaan suostunut jatkamaan enää matsia, mistä yleisö raivostui. Aliev julistettiin voittajaksi.

Brandao päätti lähteä kehästä, kun yleisö alkoi heittää häntä pulloilla.

– Matsi alkoi mennä likaiseksi, eikä tuomarilla ollut otetta. Aliev käski yleisöä lopettamaan tavaroiden heittelyn, muttei onnistunut siinä. Siksi päätin lähteä helvettiin sieltä. Siellä ei ollut enää turvallista, kertoo Brandao MMAFightningille.

– Hän löi päällään minua ja tuomari käski häntä lopettamaan, mutta hän iski vielä kolme kertaa minua? Mitä jos hän olisi tyrmännyt minut? Potku oli virhe, mutta yritin puolustaa itseäni.

Areenalta poistuminen pelotti Brandaota. Tilanne oli muutenkin uhkaava Venäjällä.

– Venäläiset sanoivat, että repivät pääni irti ja kun vastasin, he suuttuivat. 20 henkivartijaa ja kolme aseistettua autoa suojelivat minua koko viikon ajan.