Kuten SuomiUrheilu tänään aiemmin kirjoitti, ei dopingista kärynnyt norjalainen hiihtotähti Therese Johaug ole ajautunut sen kummemmin taloudellisiin ongelmiin pannasta huolimatta.

Pikemminkin norjalaisen taloudellinen arvo on nousussa, lisäksi sponsoririntamalla on tapahtunut jopa positiivisia muutoksia. Tämä ihmetyttää Suomen tunnetuimpiin urheilujuristeihin kuuluvaa ja urheilun korkeimman vetoomuselimen CAS:n välimiestä Olli Raustetta.

– Kun Suomessa urheilija jää kiinni dopingin käytöstä, hän menettää kaiken sekä urheilullisesti että taloudellisesti, Helsingissä Pohjoismaiseen urheiluoikeuden seminaariin osallistunut Rauste oli ensiksi huomauttanut Ilta-Sanomien mukaan.

– Norjassa taas näyttää siltä, että Therese Johaugin taloudellinen arvo on nousussa, sponsoreita ei näytä lähteneen ja uusiakin näyttäisi tulevan. Oikeudenkäyntikulutkin maksetaan. Ei voi kuin todeta, että kansakunnilla on eronsa.

Vaikka Johaug ei taloudelliseen ahdinkoon ole ajautunut, kokee hän kovia urheilullisella puolella. Norjalaiselta jäävät väliin ensi talven maailmancup ja Pyeongchangin talviolympialaiset, sillä hänen kilpailukielto päättyy vasta keväällä 2018.

Ilta-Sanomien jutun voit lukea kokonaisuudessaan täältä.