Mike Powellin vuonna 1991 hyppäämä 8,95 metriä on yhä voimassa oleva pituushypyn maailmanennätys.

Pituushypyn ME-haltija ihmettelee nykyhyppääjiä, jotka tavoittelevat rekordia, mutteivat kysy esimerkiksi Powellilta vinkkejä suorituksen tekemiseen. Powell olisi jopa valmis valmentamaan pituushyppääjiä ennätyslukemille.

– Haluaisin valmentaa. Haluaisin nähdä valmennettavan, joka rikkoo ennätykseni, Powell sanoi Newsx-sivuston mukaan.

Powell sanoo etsineensä omalla urallaan kaikki vastaukset menestykseen. Powell jutteli parhaimmista parhaiden eli muun muassa Bob Beamonin ja Carl Lewisin kanssa.

– Nyt nuoret kaverit eivät kysy minulta mitään. He vain sanovat, että haluavat rikkoa ennätykseni. Ja minä kysyn, että miten? Haluaisin valmentaa jotakin hyppääjää, koska yksikään ei ole päässyt lähelle rekordiani.

Powell hyppäsi hirmutuloksensa Tokion MM-kisoissa.