Pituushypyn maailmanennätyksen haltija Mike Powell haluaisi valmentaa lahjakkuutta, joka rikkoisi hänen ME-loikkansa.

30. elokuuta vuonna 1991 jysähti. Powell hyppäsi Tokion MM-kisojen pituusfinaalissa hirmuloikan, joka kantoi 895. Hän paransi Bob Beamonin tuolloin 23 vuoden ikäistä maailmanennätystä viidellä sentillä.

Powell oli nopea juoksija, mutta miehen pomppuvoima oli peruja toisesta lajista.

– Pelasin koripalloa. Tein joitakin uskomattomia asioita urheilusalilla. Olin vahva, mutta sain koripallosta luontaisen kykyni hypätä ihmisten yli, Powell sanoi IANS:n mukaan.

Powell on pitänyt ME-lukemaa hallussaan yli 26 vuotta. Lähimmäksi hänen ennätystään on päässyt Yhdysvaltain Dwight Phillips, joka hyppäsi tuloksen 874 kesäkuussa 2009. Tämän vuoden ykköstulos on Etelä-Afrikan Luvo Manyongan 865.

– Olen iloinen, että ennätykseni halutaan rikkoa. Ennätykset on tehty rikottaviksi, mutta en halua menettää omaani. Mutta jos minä pystyin hyppäämään niin pitkälle, niin joku muukin pystyy. Jonain päivänä niin tapahtuu, Powell arvioi.

54-vuotias Powell ihmettelee sitä, ettei hänen neuvot tai ohjeet kelpaa nykyisille pituusmiehille.

– Kun minä kilpailin, niin yritin löytää kaikki vastaukset. Puhuin jopa Beamonin ja Carl Lewisin kanssa silloin. Nykynuoret eivät kysy minulta mitään. He vain sanovat haluavansa rikkoa ennätykseni. Minä kysyn, että kuinka he sen aikovat tehdä.

– Etsin mahdollisuutta valmentaa jossain. Haluaisin jonkun valmennettavani rikkovan ennätykseni. Haluaisin valmentaa, koska kukaan ei näytä pääsevän lähellekään ennätystäni, Powell totesi.