Laurel Hubbard nappasi hopeaa painonnoston MM-kisoissa Anaheimissa.

Uusiseelantilainen Hubbard ylsi toiselle sijalle naisten yli 90-kiloisten sarjassa. Hubbardin yhteistulos oli 275 kiloa.

Hän toi Uudelle-Seelannille maan ensimmäisen mitalin painonnoston MM-kisoista. Hubbardia ei kuitenkaan näkynyt pressitilaisuudessa.

– Hän ei tullut paikalle, koska oli luultavasti vaivaantunut, urheilijan valmentaja Tim Swords sanoi Reutersille.

Tällä Swords viittasi Hubbardin poikkeukselliseen tilanteeseen. 39-vuotias painonnostaja tunnettiin vielä nelisen vuotta sitten nimellä Galvin Hubbard.

Hän kilpaili aiemmin painonnostossa miehissä ja pärjäsi hyvin nuorten sarjoissa. Noin 35-vuotiaana hän vaihtoi sukupuoltaan ja kilpailee nykyisin naisten puolella.

Laurel Hubbardiksi nimensä muuttanut urheilija on läpäissyt Kansainvälisen olympiakomitean asettamat pykälät transsukupuolisia kohtaan.

Tästä huolimatta Hubbardin kisaaminen naisten sarjassa on aiheuttanut närää. Niin kävi myös MM-kisoissa.

– Nostajien välillä ei ollut mitään kiistelyä, mutta valmentajien puolella oli. Kun Sarah Robles nosti tempauksessa Laurelia enemmän, niin useat valmentajat onnittelivat siitä. Kukaan ei halunnut hänen voittavan, Swords totesi.

Urheilun ystävät ovat ottaneet tiedon Hubbardin menestyksestä vastaan ristiriitaisesti. Osa on hänen puolesta iloinen, kun taas toiset ovat jyrkästi asiaa vastaan.

– Tämä on huijausta, Hubbardin kilpailulupaa naisten puolella kommentoitiin Twitterissä.

Newstalk ZB

@NewstalkZB
Transgender Kiwi weightlifter Laurel Hubbard wins historic medal
newstalkzb.co.nz/news/sport/tra…

Heather. 💙💙

@Pukeko65
I call that cheating! No way a man turned women can compete in this area..