Tammikuun massiivisessa UFC 220 -otteluillassa kohtaavat Volkan Oezdemir ja Daniel Cormier ovat vaihtaneet kärkkäitä kuitteja jo pitemmän aikaa.

Ilmiömäisen nopeaa nousua nimettömästä riviottelijasta MM-haastajaksi tehnyt Oezdemir on uhkaillut tyrmäävänsä kevyen raskassarjan mestarin helposti ottelun avauserässä. Cormieria sveitsiläistähden puheet eivät kuitenkaan hetkauta.

– Hän on hullu, jos luulee tyrmäävänsä minut. Se on varmaan ainoa tapa, jolla hän voisi voittaa. Mitäs sitten, jos se ei onnistukaan? Niin moni haastaja on noussut häkkiin ja luullut hoitavansa minut kanveesiin aivan hetkessä. En ole ehkä kehonrakentajan enkä ole yhtä iso kuin monet näistä kavereista, joten he luulevat pieksevänsä vanhan kunnon DC:n helposti, Cormier päivitteli UFC 220:n lehdistötilaisuudessa.

UFC:n ja Strikeforcen mestaruuksia pitkään aiemmin hallinnut tarjosi innokkaille haastajilleen varoituksen sanoja.

– Mitä käy silloin, kun pusken kimppuusi vieläkin viiden minuutin jälkeen? Mitä sitten, kun heittelen sinua kenttään ja puristan sinua maassa niin, että et pysty hengittämään? Tiedätte mitä käy, kun he kääntyvät paniikassa ympäri. Kaula on avoinna, ja he joutuvat luovuttamaan, Cormier uhkaili.

Cormier puolusti kevyen raskassarjan vyötään useamman kerran ennen kuin hävisi sen kesällä painoluokan entiselle ruhtinaalle Jon Jonesille. Useissa doping- ja rikoskohuissa uransa mittaan ryvettynyt Jones kärähti kuitenkin toistamiseen kielletyistä aineista ja mestaruus palautettiin jälleen Cormierille.

Monia MM-haastajia kohdannut mestari tiedostaa kaksi ensimmäisen erän tyrmäysvoittoa putkeen napanneen Oezdemirin tarjoaman uhan. Vakuuttavista potkunyrkkeilytaidoistaan tunnettu sveitsiläinen ei ole kuitenkaan Cormierille tyylillisesti vieras vastustaja.

– Hän on todella kova kaveri, mutta niinhän he kaikki ovat. En oleta minkään ottelun olevan helppo. Olen otellut ennenkin potkunyrkkeilijöitä vastaan. Olen kohdannut painijoita. Olen piessyt nopeita ja todella isoja miehiä. Sillä ei ole mitään väliä, ottelen aina samalla tavalla. Minulla ei ole mitään salaisuutta. Pusken eteenpäin, annan hänelle painetta ja laitan hänet tekemään töitä 25 minuutin ajan, Cormier latasi.