Ilmiömäisen kurituslopetuksen UFC-konkari Cub Swansonista kaivanut Brian ”T-City” Ortega on kovassa nosteessa. Viiden ottelun voittoputkestaan ja voittamattomasta ottelutilastostaan huolimatta lukkopainispesialisti ei saa vieläkään kaipaamaansa höyhensarjan mestaruusottelua, UFC:n puheenjohtaja Dana White varmisti MMA Junkien haastattelussa.

Mestaruusmittelö on menossa näillä näkymin edellisestä titteliottelustaan loukkaantumisen vuoksi tipahtaneelle Frankie Edgarille. Painitähden sivuuttamisesta huolimatta White korosti, että Ortegalla on valoisa tulevaisuus promootiossa.

– Tämä nuorukainen on tulevaisuuden huippunimi, siitä ei ole epäilystäkään. Jos hän pääsee sinuun käsiksi, olet ongelmissa. Hän pääsi Cub Swansoniin käsiksi ensimmäisessä erässä, enkä ole nähnyt kenenkään nappaavan giljotiinikuristusta tuolla tavoin. Hän vain korjasi käsiensä asentoa ja nappasi kuristuksen kaverista, joka on vieläpä brasilialaisen jujutsun musta vyö. Uskomaton suoritus, joka laittoi tämän kaverin todellakin parrasvaloihin, White hehkutti.

Ylisanoista huolimatta White haluaa pitää kiinni aiemmista suunnitelmistaan. Ensi vuoden ensimmäinen höyhensarjan mestaruusottelu menossa Edgarille. Amerikkalaisottelija voisi kohdata painoluokan mestarin Max Hollowayn kamppailupomon mukaan jo maaliskuussa.

26-vuotias Ortega on otellut vapaaottelu-urallaan 15 kertaa pysyen voittamattomana. UFC:ssä hän on otellut viisi ottelua, jotka kaikki hän on myös voittanut putkeen.