Kenialainen Mary Keitany yrittää 22.huhtikuuta juostavalla Lontoon maratonilla rikkoa brittiläisen Paula Radcliffen samassa paikassa vuonna 2003 juostun naisten maailmanennätyksen, 2.15.25.

Jos ollaan aivan tarkkoja, Keitanyn hallussa on jo yksi maailmanennätys, ”women only”, eli vain naisten lähdössä juostun maratonin ME, viime vuonna Lontoossa juostu 2.17.01. Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF hyväksyy nimittäin kaksi virallista maailmanennätystä, ja Radcliffen ennätys on juostu ”sekakisassa”, jossa hänellä oli vauhdinpitäjinä myös miehiä.

Viime vuoden kilpailun aikana Keitany oli puolimatkassa yli minuutin edellä Radcliffen ennätystä, mutta joutui juoksemaan loppumatkan yksin ja menetti mahdollisuutensa britin ennätykseen.

Tämänvuotisessa kisassa kenialainen aikoo kuitenkin korjata myös sekakilpailun ennätyksen nimiinsä.

-Viime vuonna juoksu tuntui hyvältä, mutta oli vaikeaa juosta lähes puolet matkasta yksin. Kun mukana on miespuolisia vauhdinpitäjiä, saan tukea juoksuuni koko matkan. Toivottavasti pysyn terveenä ja kilpailupäivänä on ennätykseen sopiva sää, Keitany totesi

Molempien naisten maailmanennätysten kovuudesta kertoo se, että viime vuonna kumpikin tulos olisi ollut vuoden kovin aika Suomen tilastossa, siis myös miehet mukaan lukien. Tilaston kärkiaika oli Aki Nummelan Valencian maratonilla juoksema 2.18.59.

Lähde: www.virginmoneylondonmarathon.com